Arkisto
politiikka
Lännessä ollaan paikoin sokeita sille, ettei kaikkia kiinnosta enää pelata lännen jakamilla korteilla, kirjoittaa Aurora Lemma.
Alapääkirjoitus: Hyvää yötä, Venäjä
Venäjällä "valeuutisten" levittämisestä voi nyt saada 15 vuoden vankeustuomion. Se vaikuttaa siihen, millaista tietoa tulevaisuudessa Venäjältä saamme, kirjoittaa toimitussihteeri Johannes Roviomaa.
Ville Hämäläisen kolumni: Poliitikkojen tunteista puhutaan kaikkialla, vaikka ne ovat kansalaisille yhdentekeviä
Poliitikon ihon alle pääseminen saa enemmän ihastelua kuin tiukka tivaaminen uutisstudiossa, kirjoittaa kriitikko Ville Hämäläinen.
”Mieluummin elän kuin olen kuollut”, linjaa kansanedustaja Elina Valtonen somen käyttöään – Pengoimme asiantuntijoiden kanssa viiden poliitikon Instagram-profiileja
Poliitikot yrittävät nyt kovasti kotiutua Instagramiin. Keinot vaihtelevat, mutta harva tajuaa hyödyntää Instagramia suunnitelmallisesti. Miksi? Tutkijat ja poliitikot vastaavat.
Ylioppilaslehti selvitti, ketkä ovat Suomen fiksuimmat poliitikot
Ylioppilaslehti pyysi kansanedustajia ja politiikan toimittajia nimeämään Suomen älykkäimmät poliitikot. Kilpailu oli vähäistä.
Postia: Lähetimme mahtavan gift boxin supersuositulle suomalaisvaikuttajalle – Ei vielä tietoa, milloin paketti tavoittaa ihanan ja viisaan Sannan
Palstalla lähetämme ihmisille postia.
Näkymätön ministeri
Koronavuoden aikana ministerit ovat olleet näkyvästi esillä. Tiedotustilaisuuksissa, uutisissa, kansikuvissa. Yhtä ei kuitenkaan ole näkynyt. Ylioppilaslehden agendajournalistit selvittivät, missä ja kuka on Thomas Blomqvist.
Mikael Jungnerin mielipidekirjoitus: Poliitikon unelma paremmasta maailmasta kaatuu aina samaan syyhyn – muihin ihmisiin
Palstalla ihmiset argumentoivat menneisyyden itsensä kanssa.
Salissa soivat fanfaarit, kun Maija Rask ja 28 muuta opetusministeriä allekirjoittivat Bolognan julistuksen – alkoi iso korkeakoulu-uudistus, jonka lopputulos on opintopiste
Bolognan prosessilla haluttiin lisätä opiskelijoiden liikkuvuutta eri maiden välillä, mutta mutta oli ministereiden kansainvälisyysvisioilla yksi taka-ajatus: rauha.
Keskusta valitsi pormestariehdokkaakseen monen ministerin avustajana toimineen Eeva Kärkkäisen – Kuka hän oikein on?
Keskustan mahdollisuudet menestyä Helsingissä ovat heikot, mutta oman ehdokkaan asettaminen on puolueelle tärkeää muista syistä.
Kansalaisaloitteilla on tavoiteltu kaikkea EU-erosta nuuskan laillistamiseen – Joskus tavoite on etenkin huomion herättäminen
Kansalaisaloitteet ovat ihan kivoja, mutta harvat niistä muuttavat lakeja.
Tietääkö kukaan enää mistään mitään, Tommi Uschanov?
Kymmenen vuotta sitten tietokirjailija Tommi Uschanov kirjoitti kirjan yhteiskunnallisesta tietämättömyydestä. Suuri kaalihuijaus toi julkisuutta ja kaupallista menestystä, mutta tavoitteessaan hän epäonnistui.
Pian Itä-Suomen ja Helsingin hanhille saattaa tulla kuumat paikat – Siitä pitävät huolen Otto Meri ja Hanhinyrkki
Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Otto Meri antaa äänen helsinkiläisten hanhivihalle. Meri on ehkä keksinyt keinon, jolla EU-rajoitukset kierretään.
Huumepuhe kaipaa avoimuutta
Huumeiden käyttö on Suomessa yhä yleisempää, mutta sitä koskeva keskustelu ei ole pysynyt mukana tahdissa, kirjoittaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Susanne Salmi.
Kolumni: Empatian rajat
Poliittisten päätösten ei tule perustua empatiaan, kirjoittaa Aurora Lemma.
”The world is a business”
Kasvot kuvaruudussa -elokuvassa populistit vetävät pisimmän korren.
Kaikki alkaa uudelleen
Vuoden 2020 piti olla vuosi, jolloin ilmastonmuutos otettaisiin vakavasti. Lyhyessä ajassa koronaviruspandemia vei ilmastokriisin paikan aikamme ykkösongelmana. Kun kaikki on pysähdyksissä tai myllerryksessä, miten kamppailla?
Pääkirjoitus: Nämä 10 asiaa opin 2010-luvulla
Päätoimittaja Susanne Salmi muistelee yllätysten vuosikymmentä.
HYY:n uusi hallitus koostuu yli 80-prosenttisesti miehistä, puheenjohtajaksi Claes Bergh
Helsingin yliopiston ylioppilaskunta sai tiistai-iltana uuden, hyvin miesvaltaisen hallituksen. Puheenjohtajaksi valittu Claes Bergh (SNÄf) haluaa keskittyä erityisesti järjestötoiminnan kehittämiseen.
Pääkirjoitus: Thoughts and prayers?
Liian moni tärkeä asia jää somemesoamisen jalkoihin, kirjoittaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Susanne Salmi.
Päätoimittajalta: Lehtien lakkautuskierre ei pääty hyvin
Vihreän langan lakkauttaminen on jälleen askel kohti maailmaa, jossa vain ahneus ja ignoranssi voittavat, kirjoittaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Susanne Salmi.
Kolumni: Kuinka tyhmäksi lihan puolustaminen voi mennä?
Naudanliha on sataprosenttista ideologiaa.
Näkökulma: Tarvitsemme maailmanlopun talouspolitiikkaa
Amazon kaipaa rukoilun sijaan boikottia ja pakotteita, kirjoittaa Antti Tarvainen.
Elonkirjon vararikko
Antakaamme metsien olla metsiä, sillä muuten meidän käy kalpaten.
Kuka kukin on – Esittelyssä uunituore ”Viisikkohallitus”
Nimensä veroista väkeä.
Umpikuja
230 vuotta sitten Pariisissa tehtiin vallankumous, joka oli niin suuri, että se määritteli sanan ”revoluutio” uudestaan. Ranska ei ole toipunut tapahtumista vieläkään, ja kaduilla kytee jälleen.
Ei mikään bosslady – haastattelussa presidentti Tarja Halonen
Työn automatisointi johtaa oppimiseen ja vapauteen, toivoo Tarja Halonen.
Eläinten vuoro
Elämme hirvittäviä aikoja eläimille. Eläinkysymyksessä ei ole kyse "vain" eläinkysymyksestä, vaan ympäristö- ja ihmiskysymyksestä.
Onko pakko säästää?
Säästäväisyys on suomalaisten kansallishyve, jolla on perusteltu niin heroiininkäyttöä kuin ilmastonmuutoksen torjumisen hankaluutta. Saavutettua hyvinvointia on jo niin paljon, että ehkä itsetuhoisesta ihanteesta pitäisi luopua.
”Onks ne typonnu oman puolueensa nimen?!” – Instagram-raadin loppuhuipennus on täällä
Ylioppilaslehden videosarjassa arvioidaan eduskuntapuolueiden Instagram-tilit. Viimeisenä vuorossa SDP ja vihreät.
