Arkisto

5/2021

Valittu kansa

Evankelis-luterilaisen kirkon asema horjuu sanotaan. Yhteiskunta maallistuu, nuoria kiinnostavat enemmän horoskoopit kuin evankeliumi. Miksi? Seurasimme kirkkovuotta koronan puristuksissa ensimmäisestä adventista kesän viimeisiin konfirmaatioihin.

T:Teksti:

K:Kuvat Touko Hujanen

Tahdon jäädä Suomeen

Byrokraattista kyykyttämistä, epärealistisia kielivaatimuksia, ulkopuolisuutta ja syrjintää. Hallitus haluaa lisätä työperäistä maahanmuuttoa. Ulkomaalaiset opiskelijat haluaisivat tulla kohdelluiksi ihmisinä.

T:Teksti:

K:Kuvat: Henrietta Soininen

Cannes-voittaja Juho Kuosmanen: ”Tuotannollisen katastrofin ja seikkailun välinen ero on siinä, miten asioihin suhtautuu”

Juho Kuosmasen ohjaama Hytti nro. 6 on arktisissa olosuhteissa kuvattu humaania lämpöä hohkaava road-movie. Se kertoo suomalaisen opiskelijan ja venäläisen työmiehen junamatkasta Pietarista Murmanskiin. Rosa Liksomin vuonna 2011 julkaistun romaanin innoittaman elokuvan Suomen ensi-ilta on 29. lokakuuta.

T:Teksti:

K:Kuva Touko Hujanen

Kätevä elämä

Miten nuoret aikuiset haluavat asua? Lehtijuttujen perusteella parvilla, pakettiautoissa ja miniyksiöissä. Tutkimusten mukaan totuus on toinen. Nuoret haluavat asua samalla tavalla kuin kaikki muutkin.

T:Teksti:

K:Kuvat: Joel Karppanen