3 x ruoka on poliittista 

Kun politiikan tärkeät sedät kokkaavat, lihassa ja rasvassa ei säästellä.

T:Teksti:

|

K:K: Pauliina Nykänen

Syötyäsi kaipaat elvytystä 

Antti Rinteen (sd) pekonipastaan käytetään 2 x 400 g pekonia, 1,5 punaista paprikaa, 6 isoa valkosipulinkynttä, 1 tl jauhettua mustapippuria, 2 x 400 g mustaleimajuustoraastetta, 500 g spagettia, 6 dl vispikermaa ja 5 rkl oliiviöljyä. Ruoka ei sovi yhdellekään terveydestään tai ilmastosta välittävälle nuorisolaiselle, sillä pelkän ainesosalistan lukeminen tukkii verisuonet. Jos joku silti haluaa nauttia Rinteen bravuurista, Ylioppilaslehti suosittelee aterian taustalle Köyhälistön marssia: ”ken herkut laatii parhain (…) työn raskaan raatajat”. Ruoan kallistumisen vuoksi Rinteen suosikkiateria tuskin päätyy matalapalkkaduunareiden pöytiin, mutta työväenlaulujen soidessa demaripamppukin voi fiilistellä aatteellisia juuriaan. 

Kiitos, keittiömestari 

Jussi Halla-ahon (ps) kuudelle ruokailijalle tarkoitettuun kanakeittoon käytetään 700 g hunajamarinoitua broilerin fileesuikaletta, kaksi sipulia, kaksi litraa vettä, kaksi kanaliemikuutiota, 200 g sulatejuustoa, 500 g kauramakaronia, 450 g herne-maissi-paprika-pakastevihanneksia, currya, suolaa ja persiljaa. Hän suosittelee ruokajuomaksi riesling-rypäleistä tehtyä valkoviiniä, josta kannattaa maksaa ”kymppi ylimääräistä, koska sillä valkoviinistä lähtee kiljun maku pois”. Ylioppilaslehti lisää menuun hömpsäyksen ukrainalaista vodkaa. Illan kruunaa thrash metal -yhtye Blashemian musiikki lujaa kuunneltuna. Смачного! 

Käteinen kapsahti katajaan 

Jyrki Kataisen (kok) talviseen riistapataan laitetaan ruokailijaa kohden 300 grammaa hirven (19,50 e/kg), peuran (24,00 e/kg) tai poron (47,00 e/kg) patalihaa, kuten lapaa. Mieluiten eläin on tietysti metsästetty itse (metsästäjäntutkinto, metsästyskortti ja aselupa maksavat noin 150 euroa, ase 300 eurosta ylöspäin). Kuolleen eläimen kaveriksi pataan heitetään tummaa olutta, katajanmarjoja, pippuria, kaksi kanelitankoa, tuoreen rosmariinin oksia, suolaa tai riistafondia ja reilusti hunajaa. Katainen kehottaa tarjoilemaan valmiin lihapadan keitetyn ohran tai perunan kanssa. Ylioppilaslehden politiikan toimitus kuitenkin tietää, että tosikokoomuslainen kaataa keitokseen myös ennen vaaleja antamansa koulutuslupauksen ja syö sen hyvällä ruokahalulla vaalien jälkeen. 

Ylioppilaslehti selvitti lihojen kilohinnat helsinkiläisestä Lihatukku Veijo Votkinista helmikuussa 2023. Tuolloin lihatukussa ei ollut myynnissä peuraa. Hinta-arvio annettiin sen sijaan metsäkauriin luuttomalle paistille.