Arkisto

2/2021

Noudatitko virallisia suosituksia? Kerro siitä Instagramissa tai Twitterissä tägäämällä @ylioppilaslehti.
Urho Kekkonen kirjoitti Ylioppilaslehteen aktiivisesti vuosina 1927–1928.
Koronavuoden aikana ministerit ovat olleet näkyvästi esillä. Tiedotustilaisuuksissa, uutisissa, kansikuvissa. Yhtä ei kuitenkaan ole näkynyt. Ylioppilaslehden agendajournalistit selvittivät, missä ja kuka on Thomas Blomqvist.
Koulun seksuaalikasvatusta moititaan puutteelliseksi. Seksuaalikasvattaja ja vaikuttaja Kaisa Merelä paikkaa puutteita Powerful Sexual Aware -verkkovalmennuksessaan. Mitä modernin seksuaalikasvatuksen pioneeriksi itseään kutsuva Merelä opettaa?
Maakunnan ”persoonattomuutta” selittää se, että Uudellemaalle on aina valunut väkeä muualta, kirjoittaa Ylioppilaslehden toimitussihteeri Karoliina Paananen.
Vuosi sitten Uusimaa oli hetken eristetty. Mitä jos se olisi pitänyt sulun ja samalla rahansa? Sellaisesta on haaveillut viime vuosina moni vauras seutu.
Kaupunkisosiologian apulaisprofessorin Veikko Erannin mukaan konfliktissa ovat vastakkain järki ja tunteet. "Onhan se selvää, mihin suuntaan romantikon sielu tässä keskustelussa kääntyy", Eranti sanoo.
Suurin osa poliittisista nuorisojärjestöistä kannattaa tulorajojen korottamista tai poistamista.
EN
Self help on laimentunut ja levinnyt kaikkialle. Sitä on ruokapakkauksissa, Spotifyn soittolistoissa ja mainoksissa, jotka eivät mainosta mitään, mikä liittyisi self helpiin mitenkään. Aikuisten ihmisten lehtijuttuihin sitä puristetaan kuin ketsuppia lasten ruokaan 90-luvulla, ikään kuin varmuuden vuoksi, kirjoittaa Iida Sofia Hirvonen esseessään.
Kuntavaalien siirtämisestä tuli demokratian kannalta erittäin erikoinen episodi, kirjoittaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki.
Itä-Suomen yliopistossa on noin sata apurahatutkijaa. Helsingissä heitä on viisi kertaa enemmän, ja uudistus maksaisi jopa kolme miljoonaa euroa vuodessa.
Kaupungistumisen myötä asunnoista on tullut tehokas keino kierrättää ja kerryttää pääomaa, kirjoittaa kaupunkitutkija Mika Hyötyläinen.
Lähes joka neljäs jättää tilastotieteen opinnot kesken Helsingin yliopistossa.
Usein kesken jäävät myös kemia ja matematiikka. Ylioppilaslehti selvitti, miksi näin on.
Pojat pärjäävät koulussa ja Pisa-tutkimuksissa huonommin kuin tytöt.
Selitystä sukupuolten välisiin eroihin oppimistuloksista on etsitty aivoista.
Avustuksella tuetaan opiskelijoiden hyvinvointia vahvistamalla opintopsykologipalveluita vahvistetaan, lisäämällä opinto-ohjausta ja Kohti parempaa opiskelua -verkkokurssilla.
Historioitsijat saivat valikoida kirjansa vapaasti yhdellä ehdolla: George Orwellin 1984-teoksen suositteleminen kiellettiin ankarasti.
Kokonaan uudet liikennemerkit -näyttely tutkii post-humanistisessa hengessä ihmiskeskeistä katsettamme, arvioi Ylioppilaslehden erittäin hyvä kriitikko.