Ylioppilaslehden toimitus koostuu päätoimittajasta, kahdesta toimitussihteeristä ja puolipäiväisestä art directorista. Kaikki lehden jutut eivät synny toimituksen omin voimin, vaan niitä tekee laaja joukko avustajia: toimittajia, valokuvaajia, graafikoita ja koodareita.

Onko sinulla idea, jonka haluaisit toteuttaa? Tai haluaisitko ryhtyä avustajaksi?

Näin se käy

Lähetä sähköpostia osoitteeseen adile.sevimli@ylioppilaslehti.fi jos haluat kirjoittaa ja osoitteeseen pauliina.nykanen@ylioppilaslehti.fi jos haluat kuvittaa. Esittele itsesi ja laita mukaan muutama työnäyte tai portfolio, jos sellaisia on. Sinun ei tarvitse olla ammattilainen, mutta haluamme tietää, mitä olet tehnyt aiemmin ja mitä osaat.

Esittele ideasi. Kerro mille lehden palstalle se sopisi tai millaisen verkkojutun tai somesisällön siitä voisi tehdä. Kerro, mikä on jutun ydinkysymys, ketä siihen voisi haastatella ja miksi aihe on tärkeä.

Jos sinulla ei ole vielä ideaa, voit myös tarjoutua tekijäksi. Kerro silloinkin hieman osaamisestasi ja liitä mukaan mahdollisia työnäytteitä. Kerro myös, millaisista aiheista olet kiinnostunut tekemään juttuja.

Ylioppilaslehti on journalistinen julkaisu, joka on sitoutunut journalistin ohjeisiin. Toimitus päättää journalistisin perustein, mitä ja miten julkaistaan.

Hyvä tietää

Ylioppilaslehden kaikki jutut, myös avustajien kirjoittamat, editoidaan ja oikoluetaan toimituksessa. Jos jutun kieli ei vastaa lehden standardeja, eikä avustaja suostu editointiin, juttua ei julkaista. Tämä ei tarkoita, etteikö kirjoittajalla olisi tekstiinsä sananvaltaa. Ylioppilaslehdessä katsomme, että editointi on sekä kirjoittajan että lukijan palvelua.

Toimitukseen tulee joka päivä paljon postia, eikä viestiisi välttämättä vastata heti. Yritämme vastata kaikkiin viesteihin, mutta joskus unohtuu. Jos vastausta ei kuulu viikon kuluessa, laita uusi viesti!

Kaikista jutuista maksetaan palkkio, mutta palkkiot eivät ole yhtä isoja kuin isommissa ja rahakkaimmissa julkaisuissa.

Ylioppilaslehdellä on rajallinen avustajabudjetti, eikä kaikkia tarjottuja ideoita ole varaa ostaa. Ostopäätöstä tehdessä arvioimme myös sitä, miten idea sopii muihin teossa oleviin aiheisiin ja lehden kokonaisuuteen. Kaikkia ideoita ei siis välttämättä pääse toteuttamaan, mutta voimme tarjota sinulle jotakin toista aihetta tilalle.

Jotain kysyttävää?

Jos olet avustaja ja etsit laskutusohjeita, lähetä sähköpostia päätoimittajalle.

Jos on mitä tahansa muuta kysyttävää Ylioppilaslehdestä tai sen avustamisesta, lähetä sähköpostia päätoimittajalle.

Yhteistyöterveisin

Toimitus