Arkisto

2/2022

Ihminen haluaa luoda eläimet omaksi kuvakseen. Eläinrakkaalta sen ymmärtää, mutta eläinoikeusliikkeelle antropomorfistinen retoriikka voi olla haitallista, kirjoittaa toimittaja Tuija Siltamäki esseessään.
Suomen vihaisimman, kuuluisimman ja yksinäisimmän meriahvenen ympärille velloo vakavia epäilyksiä. Ylioppilaslehti paljastaa, millainen kohukala Mikko on, kun kamerat sammuvat.
Oikeustieteellisen opetus keskittyy massaluentoihin, vaikka juristin työ vaatii nykyaikana taitoja, joita oppisi paremmin pienryhmissä. Kritiikkiä saa myös yhteiskunnallisen kontekstin puuttuminen.
Historia ei synny eikä kuole tyhjiössä, vaan sitä tekevät ihmiset, muistuttaa päätoimittaja tärkeässä kirjoituksessaan.
Tutkijan mukaan Elokapinan kaltaiset ympäristöaktivistit ärsyttävät äärioikeistoa, koska äärioikeisto pitää ympäristöliikettä uhkana.
Arktinen kirjeenvaihtaja -juttusarjassa Ylioppilaslehti käy kirjeenvaihtoa alan asiantuntijoiden kanssa.
Auttamisenhaluiset amatöörit saattavat sotatoimialueella aiheuttaa vain harmia, kirjoittaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki.
Ylioppilaslehti kysyi humanistiopiskelijoiden näkemyksiä opiskelusta sekä tulevasta opetussuunnitelmakaudesta.
Korona päättyi, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan – ainakin uutisissa ja ajankohtaisohjelmissa. Yhdessä yössä siirryttiin rauhasta sotaan ja Mika Salmisesta Mika Aaltolaan. Testaa, kuinka hyvin tunnet sota-ajan puhuvat päät.
Tripladosentti Johan Bäckman pyörittää kotoaan mediasirkusta, jossa jokaisella sanalla on väliä.
Venäjällä "valeuutisten" levittämisestä voi nyt saada 15 vuoden vankeustuomion. Se vaikuttaa siihen, millaista tietoa tulevaisuudessa Venäjältä saamme, kirjoittaa toimitussihteeri Johannes Roviomaa.
Ylioppilaslehden kulttuurisotakirjeenvaihtaja raportoi rintamilta, joiden ei tarvitsisi kiinnostaa ketään.
Benjamin Pitkänen kurkkaa telttansa sisältä.
Benjamin Pitkänen on 25-vuotias Helsingin yliopiston opiskelija ja aktivistiryhmä Viral Vegansin perustajajäsen. Viral Vegans ei vaadi eläimille parempia tuotanto-oloja. Se haluaa lopettaa tuotannon kokonaan.
Ylioppilaslehti kysyi Helsingin yliopiston kehitysjohtajalta, YTHS:n johtajaylilääkäriltä ja lääketieteen opiskelijoilta, millaiseen normaaliin pandemiasta palataan.
Kun ympäriltä riisutaan kaikki ihmissuhdedraama, ihminen jää tosi paljaaksi omien lukkojensa kanssa, kirjoittaa Jenni Janakka.