Arkisto

6/2022

Anna Englund kirjoittaa novellissaan huutokaupasta, joka oli pakko voittaa keinolla millä hyvänsä.
Palstalla kerromme aktiivisista nettiyhteisöistä.
Ilmastopsykologian tutkijaa Kirsti Maria Jylhää kiinnostaa, miksi ihmiset ovat niin eri mieltä todellisuuden selityksistä.
Palstalla esitellään tieteen riemuvoittoja.
Pakinoitsija on yliopistolla yhä harvinaisemmaksi käyvän Y-sukupolven edustaja ja pysyy anonyymina aiheen arkaluontoisuuden vuoksi.
Palstalla kurkistetaan yliopiston historiaan.
Kahdesta asiantuntijasta ja kahdesta puoskarista koostuva syöryhmä testasi vegaaniset jouluherkut, keskusteli norpista ja pohti, saako eläimiä pitää häkissä. 
Ruokakriitikko Arda Yildirimille sinappi hernekeiton päällä oli ensin kauhistus. Myöhemmin se kuljetti hänet porttiteorian mukaisesti kohti vahvempia keitonpäällisiä.
Toimitus antaa kritiikittömät suosituksensa ajankohtaisista kulttuurituotteista.
Lapsena adoptoitu kuvataiteilija Landys Roimola etsii identiteettiään maailmojen väliltä.
Norjalainen opettaja Linda Iren Pedersen muutti syksyllä yli tuhannen kilometrin päähän kotoa. Valtio palkitsee hänet siitä avokätisesti. Voisiko myös Suomi houkutella korkeakoulutettunsa muuttamaan maalle rahaa vastaan?
Keskusta alkoi kiukutella hallituskauden loppumetreillä ja vesitti samalla puolueen lempilapsen, alueellisen opintolainahyvityksen kokeilun, kirjoittaa toimitussihteeri Anni Härkönen.
Hyyn tavoite on ollut luopua jäsenmaksuista kokonaan, mutta nyt se korottaa jäsenmaksuja ja säästää kaikesta. Syynä on huono taloustilanne.
Opiskelijoiden asuntopula on kärjistynyt ympäri Eurooppaa. Italian Padovassa opiskelijat nukkuvat ulkona teltoissa.
Mielenterveyden ja neuropsykiatrian diagnooseista on tullut itsereflektion ja identiteetin rakentamisen väline. Saatamme kadottaa kykymme ymmärtää ihmisyyttä ilman F-koodeja, kirjoittaa Anne Haikola analyysissaan.
Internetin räjäyttäminen olisi radikaali ilmastoteko, kirjoittaa Sakri Pölönen kolumnissaan.
Kättelyjono presidentin luokse ei toimi edes juomapelinä, kirjoittaa Pekka Torvinen kolumnissaan.
Ilmastoaktivistit iskivät Euroopan kulttuuriperinnön kimppuun. Kansalaiset suuttuivat. Mitä aktivistit haluavat?
Vuodenvaihteessa HSL:n opiskelijalippujen hinnat nousevat tuntuvasti. Samalla HSL rajaa opiskelija-alennustaan. Ylioppilaslehti kysyi, mitä se tarkoittaa.
Nyt on oivallinen aika puhua luokasta ja rahasta, sillä joulu piirtää luokkaerot selkeästi esiin, kirjoittaa päätoimittaja Adile Sevimli.
Ylioppilaslehden hiihtojaosto selvitti, millainen ilmastopahis laji oikein on.
Ylioppilaslehti esittelee joululahjakirjallisuuden turhimman paperiroskan.
Suosittujen komediasarjojen päähenkilöillä on isot kämpät ja pienet tulot. Vaikka tv-sarjat huomioivat eriarvoisuuden yhä paremmin, luokka ei tunnu mahtuvan mukaan, kirjoittaa toimittaja Sara Harju esseessään.
Media-ala on Suomessa demografialtaan melko yksipuolinen. Sen on huomannut myös yleisö.