Arkisto
6/2020
Jos väliaikaisia ratkaisuja aletaan markkinoida pysyvinä, koska jotkut kuvitteelliset nuoret niitä muka haluavat, kaventuvatko oikeiden nuorten mahdollisuudet perinteiseen työllistymiseen entisestään, kysyy Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki pääkirjoituksessaan.
Kouvolassa perinnöstä voi tulla kallis murhe, Ylioppilaslehden toimitussihteeri Sonia El Kamel kirjoittaa alapääkirjoituksessaan.
Rakastajianne ovat vähemmistöjen oikeuksien puolustajat, vihervasemmistolaiset, nuoret kaupunkilaiset. Olette heidän musta aurinkonsa, esseisti Antti Hurskainen kirjoittaa Päivi Räsäselle avoimessa kirjeessään.
Kymmenen vuotta sitten tietokirjailija Tommi Uschanov kirjoitti kirjan yhteiskunnallisesta tietämättömyydestä. Suuri kaalihuijaus toi julkisuutta ja kaupallista menestystä, mutta tavoitteessaan hän epäonnistui.
K-pop on ilmiö, lehdet kertovat ja yrittävät ymmärtää. K-poppia radiossa soittavasta Sini "Papananaama" Laitisesta siinä ei ole paljon ymmärtämistä.
Noudatitko virallisia suosituksia? Kerro siitä Instagramissa tai Twitterissä tägäämällä @ylioppilaslehti.
Viime vuosikymmenet ovat olleet luonnolle kohtalokasta aikaa – menisikö maailmalla paremmin, jos mittaisimme menestystä toisin kuin nyt?
Takkatulivideoissa nähdään vain liekki ja halkoja takassa, juuri tällainen viitteellisyys on kypsään ikään ehtineen ohjaajan vahvuus, kirjoittaa Juho Kankaanpää kritiikissään.
Vuonna 2020 kiistanalaisille historian henkilöille pystytetyt patsaat alkoivat kaatua maailmalla. Tampereella ongelmallista patsasta ei ole tiettävästi yritetty kaataa, mutta sen sijainnista on kiistelty kymmeniä vuosia.
Kielitoimiston yleisohjeen mukaan lyhenteiden kirjoitusasu riippuu periaatteessa siitä, miten lyhenne lausutaan.
Ylioppilaskunnan "automaattinen" tai "pakkojäsenyys" on ikuisuusaihe politiikassa. Nyt siihen on otettu kantaa myös hallinto-oikeudessa.
Jos käytössä olisi suora kansanäänestys, Valkoisessa talossa istuisi todennäköisesti Yhdysvaltain jättimäisten rannikkokaupunkien suosikkeja, kirjoittaa toimittaja Milka Valtanen.
Lähivuosien näkymät eivät ole ruusuiset, kirjoittaa valtiotieteen tohtori ja Helsingin yliopiston työelämäprofessori Vesa Vihriälä.