Ylioppilaslehti suosittelee: valokuvia 1960-luvun Helsingistä ja japanilaisia ristikoita

Noudatitko virallisia suosituksia? Kerro siitä Instagramissa tai Twitterissä tägäämällä @ylioppilaslehti.

T:Teksti:

|

K:Kuva: Ismo Hölttö

Sonia El Kamel: Kuoliaaksi kyllästyneelle

Newyorkilaisen pössyttelijän Jonathan Amesin kirjailijanura ei tahdo käynnistyä. Siksi on vain luonnollista, että hän ryhtyy yksityisetsiväksi. HBO:n vuosina 2009–2011 tuottama film noir komediasarja Bored to Death ei kyllästytä kuoliaaksi. Myötähäpeä voi sen sijaan koitua katsojan kohtaloksi.

Karoliina Paananen: Pähkäiltävää joutenolon hetkiin

Japanilaisia ristikoita, eli nonogrammeja ratkoessa ei kaivella sanavarastoa, vaan väritetään kuvioita ristikon ruutuihin tekemällä päätelmiä numerovihjeistä. Täyttäminen on samalla tavalla koukuttavaa puuhaa kuin sudokujen tekeminen. Ristikkolehtiä saa hyvin varusteltujen kauppojen lehtihyllyistä.

Tuija Siltamäki: Salaliittoja ponitallilla

Ylioppilaslehden vaalianalysaattorinakin tunnettu Jaakko Yli-Juonikas on viime vuodet kirjoittanut varsin erikoista hevoskirjasarjaa. Neljän ratsastajan vastikään ilmestynyt kolmas osa Mitä uudet Galgalimsilmäni näkivätkään vie Konemetsän tallitylleröt entistä syvemmälle bronyjen, hamppukuivikkeen ja vainoharhojen maailmaan.

Antti Yrjönen: Kadonnutta aikaa etsimässä

1960-luvulla sosiaaliturvan kehitys ja peruskoulukokeilut muovasivat Suomesta hyvinvointivaltiota. Helsinki kasvoi ja maaseutu tyhjeni. Vuosikymmenen jälkipuolella pääkaupungissa ylitettiin puolen miljoonan asukkaan raja. Valokuvaaja Ismo Höltön näyttely Hakasalmen huvilassa tarjoaa kurkistuksen myllerrysten Helsinkiin.

Noudatitko virallisia suosituksia? Kerro siitä Instagramissa tai Twitterissä tägäämällä @ylioppilaslehti.