Arkisto

6/2023

Ylioppilaslehti on saanut haltuunsa pätkän presidentti Sauli Niinistön päiväkirjasta. Lähteet Mäntyniemessä vakuuttavat pätkän olevan aito ja aivan tuore. Ylioppilaslehti paljastaa yksinoikeudella Niinistön arviot presidentinvaaliehdokkaista, tulevasta voittajasta ja istuvan presidentin omasta suosikista.
Palstalla kurkistetaan yliopistoon.
Lauttasaarelaisten vanhempien katupartiointi uhkaa paikallisten nuorten hyvinvointia.
Toimituksen suositukset kauheaan joulunviettoon.
Ylioppilaslehti tenttasi vuoden 2024 presidenttiehdokkaat.
Elokuva voi opettaa jotain elämästä, mutta sen tehtävä ei ole kasvattaa paitsi fasistisissa valtioissa, kirjoittaa toimitussihteeri Eveliina Mäntylä.
Ylioppilaslehden presidentinvaalitentissä Harry ”Hjallis” Harkimo.
Ylioppilaslehden presidentinvaalitentissä Olli Rehn.
Vuoden synkimpään aikaan tuhannet suomalaiset kerääntyvät kuuntelemaan, kun pitkätukkaiset miehet karjuvat joululauluja. Ylioppilaslehti vieraili Raskasta joulua -konsertissa ja selvitti, kuinka raskas konserttivieraiden joulu on.
Palstalla kasvatetaan nälkää.
Ekokatastrofin hidastamiseen tarvitaan yhteiskunnan kaikkia sektoreita halkova järjestelmämuutos, kirjoittaa päätoimittaja Adile Sevimli.
Juhlapuheissa Suomi on kiertotalouden mallimaa, ja yritykset intoilevat jätteestä, joka on muuttunut ongelmasta arvokkaaksi resurssiksi. Jätteisiin keskittyminen vie huomion pois kiertotalouden todellisesta päämäärästä eli kulutuksen vähentämisestä.  
Perhejoulu on kristinuskon kovaa ydintä: syyllistämisen, syyllistymisen, uhrautumisen ja velvollisuuksien aikaa, kirjoittaa Olga Palo kolumnissaan.
Median sotapelimäiset jutut Gazan tunnelikäytävistä etäännyttävät lukijan siitä, mikä on varsin yksinkertaista: kuolleista palestiinalaisista, maan tasalle pommitetuista sairaaloista ja niistä helvetillisistä oloista, joissa ihmiset ovat loukossa, kirjoittaa toimitussihteeri Eveliina Mäntylä.