3 x puistattavaa katsottavaa pyhiksi

Toimituksen suositukset kauheaan joulunviettoon.

T:Teksti:

|

K:K: Tuotantoyhtiöt

Kannattaisi kuunnella 

”Älä altista mogwaita kirkkaalle valolle, kastele sitä tai ruoki sitä keskiyön jälkeen.” Riiviöissä (1984) teinipoika Billy saa lahjaksi mogwain, mutta ei kykene noudattamaan yksinkertaisia ohjeita. Sen seurauksena suloinen pörröotus synnyttää hirviölauman, joka syöksee kaupungin kaaokseen. Joulukauhuklassikko muistuttaa, että lemmikeistä pitää huolehtia joulunakin, eikä antaa niitä vastuuttomien tunareiden käsiin. Riiviöt ja sen jatko-osa sopivat kaikille, jotka haluavat piristää liian hartaalta tuntuvaa jouluaan levottomalla kauhukomedialla. 

Pro-choice 

Murhanhimoinen psykopaatti terrorisoi yliopiston sisarkuntataloa soittamalla ahdistavia puheluita ja lahtaamalla ihmisiä slasher-kauhun kulttiklassikossa Musta joulu (1974). Kanadalainen joulukauhuelokuva oli aikaansa edellä – elokuvan final girl Jess (Olivia Hussey) on omapäinen feministisankari, joka aikoo hankkia abortin, vaikka vahvoja Ted Bundy -viboja huokuva poikaystävä yrittää sheimata ja manipuloida. Ikoninen ”the calls are coming from the house” -trooppi esiintyy tiettävästi ensimmäistä kertaa tässä oikeasti karmivassa indie-kauhussa. 

Inspiroiva urapolku 

Netflixin Jouluprinssistä (A Christmas Prince, 2017) tuli hitti, koska leffa on niin huono, että se alkaa olla nerokas. Katsojaltaan masokistisia piirteitä vaativa rom-com-lobotomia kertoo amerikkalaisesta ”toimittajaneidosta”, joka matkustaa ”Aldoviaan” (keksitty maa Euroopassa) tekemään skuuppia ”komeasta” prinssistä. Lopulta lempi syrjäyttää journalistin etiikan. Jopa Netflix oli huolestunut tilaajistaan, kun 53 käyttäjää oli katsonut tekeleen joka päivä 18 päivän ajan. ”Kuka teitä on satuttanut?”, Netflix twiittasi. Elokuvasta on tehty kaksi jatko-osaa: Jouluprinssi: Kuninkaalliset häät (2018) ja Jouluprinssi: Kuninkaallinen vauva (2019). Tulisipa seuraavaksi Jouluprinssi: Kuninkaallinen avioero