Postia: Ylioppilaslehden tonttutoimitus lähettää paketit vuoden tuhmimmille

Palstalla lähetetään postia.

T:Teksti:

Beauty box Teemu Keskisarjalle  

Tuhma perussuomalaisten kansanedustaja Teemu Keskisarja

Ylioppilaslehdessä haluamme varmistaa, että joulu saapuu jokaiselle – myös kaltaisellenne ruumiiltaan ja sielultaan raihnaiselle ikäihmiselle. Siksi muistamme Teitä ehostautumispaketilla, johon sisältyvät kimaltavat irtokynnet, hieno partavesi sekä räpsähtelevät tekoripset. Niillä Teidätkin saadaan suitua samanlaiseen juhlakuntoon kuin kampuksilla laahustavat nuorukaiset. 

Beauty boxin tuotteilla voitte loihtia itsellenne drag-hahmon, jotta me muut saamme hieman lomaa edustaja Keskisarjasta ja kohupuheenvuoroista. Olisi mukavaa viettää pyhät kuulematta n-sanaa. Lisäksi eksentrisen historioitsijan esittäminen on très passé. Nouskaa siis kuin Fenix-lintu tuhkasta ja aloittakaa uusi vuosi tyylillä. 

Muodonmuutoksellisin terveisin 

Ylioppilaslehti 

Apuraha-excel Vilhelm Junnilalle 

Tuhma perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila

Ylioppilaslehden numerossa 4/22 julkaistu supersuosittu apuraha-excel kertoo, mistä opiskelija voi anoa rahaa opiskelunsa tueksi. Lähetämme listan opiskelijoita tukevista säätiöistä myös Teille, jotta pääsette alkuun suorittamatta jääneissä valtio-opin opinnoissanne. Tulevissa työhauissa auttanee, että ansioluettelossanne pitää paikkansa muukin kuin nimenne. 

Yhä useampi opiskelija väsyy ja epäonnistuu opinnoissaan. Ette siis ole saamattomuutenne kanssa yksin. Olkaa itsellenne armollinen. Teette juuri sen verran kuin jaksatte. Saatte pehmeän laskun opiskeluun, kun aloitatte  sivuaineopintona verkkokurssin Fasismin lumo eurooppalaisessa kulttuurissa (5op). Se sujunee Teiltä helposti, olettehan aiheen kokemusasiantuntija. 

Opintielle kannustavin terveisin 

Ylioppilaslehti 

Lomalukemista Susanne Päivärinnalle  

Tuhma kokoomuksen kansanedustaja Susanne Päivärinta

Syyskuussa piditte eduskunnassa mieleenpainuvan puheenvuoron, kun hallitus keskusteli niin sanotusta rasismitiedonannosta. Kuuntelimme järkytyksen vallassa lapsuutenne nyyhkytarinaa, jonka huipentumana koulun keittäjä sanoi Teille, ettei kukaan voi kesän jälkeen muuttua noin mustaksi, sinä olet likainen, ja alkoi pestä Teitä. Liikutuitte omasta kertomuksestanne niin, että itku oli lähellä.  

Viimeistään puheenvuoronne kohdalla kävi ilmi, ettei rasismitiedonannon tehneessä hallituksessa edes tiedetä, mitä rasismi on. 

Onnistuitte kääntämään huomion omiin tunteisiinne, vaikka salissa oli edustajia, joilla olisi rasismista sekä tietoa että kokemuksia. 

Paketoimme Teille lomalukemiseksi Ibrahim X. Kendin teoksen How to be an antiracist (2019). Oppia ikä kaikki. 

Jaxuhalein 

Ylioppilaslehti 

Hakemus väitöskirjatutkijaksi Lapin yliopistolle 

Tuhmat Lapin yliopiston professori Mauri Ylä-Kotola ja dosentti Ilkka Huovio, 

Ohjasitte ja esitarkastitte ystävänne Lauri Törhösen persoonalliseksikin luonnehditun väitöskirjan Elokuvaohjaaja Suomessa. Nyt. Suomalaisen elokuvaohjaajan työn prosessit; etiikka, moraali, tekniikka ja sosiaalisuhteet

Tiedemyönteinen Ylioppilaslehden toimitus haluaa rikastuttaa suomalaista tutkimuskenttää lähettämällä Teille luonnoksen omasta väitöskirjastaan työnimellä Nuorisolaiset Suomessa. Nyt. Johtavan lastenuutismedian affektitutkimus pullamössön vegenössön sukupolven meta-etiikasta, somekyttämoralismista, älylääketekniikoista ja moniaviollisista sosiaalisuhteista. Väitöskirjan tutkimuskohteena voi olla esimerkiksi päätoimittaja, jompikumpi toimitussihteeri tai lehden luova johtaja – kuka teitä eniten kiinnostaakaan. Mekin olemme Törttösen tavoin läpikäyneet kohuja, ja tunnemme tutkimuskohteen, itsemme, poikkeuksellisen hyvin. 

Voimme sopia väitöskirjan yksityiskohdista terästetyn glögin äärellä, jos suotte jollekin meistä audienssin ennen joulua. Me toimitamme glögin, terästyksen tarjoatte te. 

Korruptioterveisin 

Ylioppilaslehti 

Kiira Korven runokirja Sture Fjäderille 

Tuhma korkeakoulutettujen työmarkkinajärjestön Akavan entinen puheenjohtaja Sture Fjäder,  

Olitte kevään eduskuntavaaleissa ehdolla kokoomuksen riveissä. Ennen vaaleja lähditte Akavasta kohun saattelemana. Helsingin Sanomat kertoi Teidän sopineen kesken kauden lähtemisestänne kassakaappisopimuksella. Huh huh HUH. Seuraavaksi kerroitte jättävänne lomat pitämättä ja viettävänne kautenne viime kuukaudet firman piikkiin reissun päällä kavereita tapaamassa. 

Iltalehden mukaan kommentoitte sekoiluanne tuoreessa uutuuskirjassanne seuraavanlaisesti: ”Maine meni”. 

Tämä ei todella ollut Teidän vuotenne. 

Siksi haluamme muistaa Teitä Kiira Korven runoteoksella Hyppää vaan (2023). Teoksen runot ”rohkaisevat, puhuttelevat ja vahvistavat”. Nämä ”inspiraatiotekstit” kannustavat Teitä löytämään takaisin voimanne äärelle. Kuten Korpi runoilee: ”Ota vastaan, / ota ota vastaan. / Ota vastaan, / ota ota vastaan. / Mmmm…” 

Voimaannuttavin terveisin 

Ylioppilaslehti