Arkisto

5/2023

Palstalla kurkistetaan yliopistoon.
Jarne Salmivirta, 244 cm, oli väitetysti Suomen pisin ihminen. Monet eivät usko, että hän on todellinen. Ylioppilaslehti jalkautui Lohjalle etsimään Salmivirtaa.
Osa ennätyksistä on aina perustunut yksilösuoritusten sijaan ihmisten huomiota herättäviin piirteisiin, kirjoittaa Ylioppilaslehden toimitussihteeri Petri Jääskeläinen.
Muutosneuvotteluiden syy on ylioppilaskunnan heikentynyt taloustilanne.
Palstalla porataan syvemmälle.
3x
Toimituksen vinkit alennettuun arkeen.
Syyskuussa opiskelijat valtasivat Helsingin yliopiston päärakennuksen osoittaakseen mieltään hallituksen leikkauksia vastaan. Ylioppilaslehti seurasi, kuinka ensimmäinen yö yliopistolla sujui.
Hyy on talousvaikeuksissa, minkä vuoksi tavoite jäsenmaksuttomuudesta vuonna 2025 ei toteudu. Hyyn omistama Ylva tuloutti sille tänä vuonna 0 euroa.
Helsingin yliopisto pyörittää yli puolen miljardin euron sijoitustoimintaa ja tekee hyvää tulosta amerikkalaisten teknologiayhtiöiden osakkeilla. Yhteisten rahojen sijoittamista ohjaavat “vastuullisen sijoitustoiminnan säännöt”. Mitä se tarkoittaa?
Ylioppilaslehden päätoimittaja Adile Sevimli antaa täsmävinkkejä, joilla nostat oman tai yrityksesi talouden uuteen kukoistukseen.
Vuosittaisissa jättikasvisten suomenmestaruuskilpailuissa palkitaan satokauden suurimmat ja mahtavimmat. Ylioppilaslehti selvitti, miksi jotkut jaksavat puuhata hyödyttömän harrastuksen parissa.
Toimittaja testasi, tuottaako rahameditaatio lupaustensa mukaisesti ylimääräistä pätäkkää tilille.
Käärijä-muraali olisi syytä maalata piiloon ensi kevääseen mennessä, kirjoittaa kriitikko Joel Karppanen.
Opiskelijat ovat leiriytyneet yliopiston päärakennuksen aulaan banderolleineen, makuupusseineen ja telttoineen. He osoittavat mieltään hallituksen leikkauksia vastaan.