Toimittaja testaa rahameditaation 

Toimittaja testasi, tuottaako rahameditaatio lupaustensa mukaisesti ylimääräistä pätäkkää tilille.

T:Teksti:

|

K:K: Pauliina Nykänen

Äänite alkaa yläkoulun yhteiskuntaopin kirjoista tutulla mantralla. 

Rahan käsite perustuu yhteiselle sopimukselle. Raha on olemassa vain, kun ihmiset luottavat ja uskovat tuohon yhteiseen sopimukseen, ääni pudottelee sanoja korvaani kosmisen musiikin valuessa taustalla hitaasti eteenpäin. 

Hyvinvointivalmentaja Maria Nordinin Raha, yltäkylläisyys, menestys ja minä -niminen äänitallenne maksaa 12,90 euroa ja kestää 28 minuuttia ja 44 sekuntia. Nordinin Instagramissa jakamissa palautteissa toistuu sama kaava: kuulija kertoo suhtautuneensa meditaatioon epäillen, mutta yllättyneensä positiivisesti, kun kuuntelun jälkeen tilille/puolison tilille/pöydälle/postilaatikkoon onkin ilmestynyt odottamatta palkka/rahaa/vakuutuskorvaus/joulubonus. 

Yllättävä joulubonus kiinnostaa minuakin, sillä olen juuri jäämässä palkattomalle opintovapaalle. Jatkan kuuntelua. 

Suurin syy siihen, että raha ja yltäkylläisyys ja menestys eivät tulisi luoksesi, ovat ydinuskomukset, jotka ylläpitävät arvottomuuden ja turvattomuuden ja puutteen kokemuksia, ääni nauhalla kertoo. 

Okei. Sosiaalipolitiikan sivuaineluennoilla kerrottiin kyllä toisin. 

Jatkan meditointia suihkussa. Äänitteen kehottamana annan rentouden levitä poskiini, nieluuni, koko kehooni samalla kun seison kuuman veden alla. 

Havahdun. Taloyhtiössäni otettiin vuoden alussa käyttöön kulutukseen pohjautuva vesimaksu Lasken, että tämäkin meditaatiohetki on maksanut minulle ainakin euron. 

Jatkan meditaatiota seuraavana päivänä Kaisa-kirjaston kellarissa samalla kun etsin sinne hylättyä 40 vuotta vanhaa historiikkia.  

Sydämeni avautuu kokemaan, kuinka uskomattoman runsasta ja upeaa elämäni on, ääni muistuttaa, kun pidättelen vessahätää kapeiden kirjahyllyjen välissä. Ymmärrän, että jokainen kehoni toiminto rikastuttaa luontoa tavallaan. Jopa vessassa käyminen on lahja luonnolle, ääni jatkaa, kun pyöritän hyllypäädyn kampea saadakseni taas uuden hyllyvälin auki.  

Maksan laskut aina kiitollisuudella, kiittäen jokaista ihmistä, joka on osallistunut minua hyödyttävän palvelun tai esineen tuottamiseen, ääni kertoo, kun pyöräilen kotiin kirjastosta maksettuani juuri 20 euroa, jotta vapautuisin lainauskiellosta. 

Naisääni kiittää meditaatiosta. Minulla ei ole kovin kiitollinen olo. Olen kuunnellut äänitettä kolme päivää ja maksanut sinä aikana 20 euron kirjastosakon sekä 30,47 euroa suoratoistopalveluista, joita en käytä. Toisin kuin lukuisat muut kuulijat, en ole saanut yhtäkään joulubonusta. Se voi johtua toki siitäkin, että on vasta syyskuu. 

Tai sitten syy on vain haitallisissa ydinuskomuksissani