Tämä lista voi olla avain vauraampaan talouteen kuin koskaan

Ylioppilaslehden päätoimittaja Adile Sevimli antaa täsmävinkkejä, joilla nostat oman tai yrityksesi talouden uuteen kukoistukseen.

T:Teksti:

|

K:K: Aava Eronen

Ylioppilaslehti on koonnut rahanarvoiset kymmenen vinkkiä, joiden avulla sinä tai osakeyhtiösi voi säästää jopa satoja euroja kuukaudessa. Lehden muilta sivuilta löydät muutamia lisävinkkejä alennettuun arkeen. 

1. Jos omistat aikakauslehden, jätä se postittamatta tilaajille. Postitus on kallista! (Toim. huom: Tästä johtuen lehden mainosmyynnissä menetetään vähintään sama summa, joka postikuluissa säästetään. Varaudu siihen, että kyseessä onkin kulu.) 

2. Nosta kaikki opintolaina ja sijoita se TKI-toimintaan. Sijoitus sataa suoraan tulevaisuuden Sinun valmistujaispuvun takintaskuun, olethan juuri auttanut hallitusta luomaan uusia työpaikkoja. Sitten vain nopeasti gradu sisään ja Duunitorille, ennen kuin sosiaaliturvan leikkaukset tulevat voimaan! 

3. Eivätkö raha, yltäkylläisyys ja menestys tule luoksesi? Muuta haitallisia ydinuskomuksiasi, jotka ylläpitävät arvottomuuden ja puutteen kokemuksia. Lue lisää täältä.  

4. Varoittavan esimerkin ajan ja rahan tuhlaamisesta löydät tästä uuden lehden jutusta. Älä ole kuin nämä ihmiset eli käytä aikaasi harrastuksiin, joita et voi monetisoida tai muuttaa edes kulttuuriseksi pääomaksi. 

5. Näyttäydy vain sellaisten superstarojen seurassa, joista saat kulttuurista pääomaa, jonka voit muuttaa taloudelliseksi pääomaksi. Jätä B-luokan julkimot ja ota suunnaksi Pariisin muotiviikot. 

6. Varasta. 

7. Jos osaat, myy tekemääsi taidetta tai käsitöitä tai itseäsi. Nuorisolaisten suosiossa ovat esimerkiksi muhkeat virkatut pipot, joiden tekemisessä ei osaavalla kauaa mene. 

8. Kerjää. 

9. Kerjää internetissä. Jos sinulla ei vielä ole uhripositiota, niin nyt on korkea aika keksiä sellainen. Netissä voit pystyttää laittoman rahankeräyskampanjan, jonka voitokkuuden takaa mukaan liitetty surkea yksilötarina. 

10. Jatkuva kiire ja resurssit vähissä? Jätä työsi viimeistelemättä. Niin mekin olemme Ylioppilaslehden uusimmassa numerossa tehneet. 

Tätä Ylioppilaslehteä ei poikkeuksellisesti jaella ylioppilaskunnan jäsenistön koteihin osana Hyyn säästötalkoita.