Muistutimme Sanna Marinia hänen arvoistaan verisellä bändipaidalla

Palstalla lähetetään ihmisille postia.

T:Teksti:

|

K:K Pauliina Nykänen

Arvoisa influensseri Sanna Marin

pääministerinä halusitte ravistella jäykkää instituutiota nahkatakkeinenne ja bilevideoinenne. Sittemmin olette jatkaneet samalla linjalla: kun muut demarit tapaavat eläkeläisiä Hakaniemen torilla, teidän seurastanne nauttivat superstarat Pariisin muotiviikoilla. 

Puoluelehdellenne kommentoitte syyskuussa: ”Edelleen olen sosialidemokraatti ja tulen toimimaan niiden arvojen pohjalta, joiden pohjalta olen tähänkin mennessä työskennellyt.” 

Näistä arvoista haluammekin Teitä muistuttaa. 

Kun Sdp keväällä hävisi vaalit, lupasitte palata rivikansanedustajaksi. Heti syksyllä unohditte torimummot ja hyppäsitte Tony Blairin instituutin strategiseksi neuvonantajaksi. 

Ison-Britannian ex-pääministeri Blair muistetaan yhtenä syypäänä vuonna 2003 käynnistyneeseen Irakin sotaan. Blair esitteli brittiparlamentille virheellistä tiedustelutietoa Irakin joukkotuhoaseista, mikä vaikutti maan päätökseen liittyä sotaan. Sodassa kuoli arviosta riippuen noin 120 000 ihmistä. 

Uusi työpaikkanne on mediatietojen mukaan vastaanottanut rahaa Saudi-Arabialta senkin jälkeen, kun maan kruununprinssin epäiltiin järjestäneen toimittaja Jamal Khashoggin murhan vuonna 2018. Kevääseen 2022 asti ajatushautomoanne rahoitti myös Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluva oligarkki Moshe Kantor

Blair on yllättävä työnantaja demarille, joka nimeää mielimusiikikseen Rage Against the Machinen, vasemmistolaisen ja Irakin sotaa äänekkäästi kritisoineen yhtyeen. 

Nyt kun olette kääntäneet nahkatakkinne, lähetämme Teille sen alle puettavaksi lempiyhtyeenne verisen fanipaidan. Se viestiköön arvoistanne, kun ravistelette uusia instituutioita.  

Kaikkialle rajut trendit eivät sovi. Kohteessa voinette verhoutua burkaan. 

Muotitietoisin terveisin, 

Ylioppilaslehti