Hyy aloittaa muutosneuvottelut

Muutosneuvotteluiden syy on ylioppilaskunnan heikentynyt taloustilanne.

T:Teksti:

|

K:K: Pauliina Nykänen

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (Hyy) aloittaa muutosneuvottelut. Muutosneuvottelut (entiset yt-neuvottelut) tarkoittavat tilannetta, jossa työnantaja harkitsee työvoiman vähentämistä tai muita henkilöstöön vaikuttavia muutoksia. Asiasta tiedotti Hyyn pääsihteeri Mikko Kymäläinen syyskuun lopulla. 

Muutosneuvotteluiden syy on ylioppilaskunnan heikentynyt taloustilanne. Ylioppilaskunnan omistaman Ylva-konsernin taloudelliset haasteet vaikuttavat ylioppilaskunnalle maksettavan voitonjaon suuruuteen. 

Kymäläisen mukaan Hyyn taloustilanne on haastava. Ylioppilaskunnan hallitus aikookin esittää edustajistolle suunnitelman muiden säästöjen ja sopeutustoimien toteuttamiseksi vuoden 2024 budjettiesityksessään. Leikkauksia on siis luvassa. 

Hyyn ensi vuoden budjetista päätetään edustajiston kokouksessa joulukuussa.  

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta omistaa Ylioppilaslehteä kustantavan Ylioppilaslehden Kustannus Oy:n.