3 x säästötalkoot

Toimituksen vinkit alennettuun arkeen.

T:Teksti:

|

K:K: Pauliina Nykänen

Pörssisähköä yökyöpeleille  

Pörssisähkö on halvinta yleensä öisin. Koska henkilöbrändiini sopii pihiys, olen tänä vuonna solminut pörssisähkösopimuksen ja optimoinut unirytmini Nordpool-sähköpörssin mukaiseksi. Halvin tunti käyttää sähköä on aamuneljän ja viiden välillä? Siinä tapauksessa paistan omenapiirakan silloin. Sähkökäyrä kohoaa kymmeniin sentteihin? Otan alushousuiksi bikinien alaosan ja sinnittelen vielä huomiseen pesemättä pyykkiä. Säästän ainakin 43 senttiä. 

Anni Härkönen 

Lapsus itsepalvelukassalla 

Se alkoi käyskennellessäni Stockmannilla (rip) ilman ostoskoria. Laskin osan tuotteista kangaskassiini – nostelisin ne sitten kassalla liukuhihnalle. Kävellessäni ulos tavaratalosta huomasin kuitenkin näpistäneeni Tangle teezerin ja jatkojohdon. Herregud! Ennen kuin huomasinkaan, sama lapsus kävi S-marketin itsepalvelukassalla. Muovikassi jäi epähuomiossa piippaamatta, sitten yrttiruukku. Kun asiaa pohtii, on tofun hinta niin järjetön, että todellinen rosvo on itse asiassa kauppias. Hoin itselleni, että kyse on selviämisestä, ja aloin uskoa omia valheitani. 

Adile Sevimli 

Huono ruoka, parempi mieli 

Ystävien ja työkavereiden kanssa lounastaessani huomaan usein ajattelevani: miksi tämä on niin kallista? Pankkitili on kovilla meillä, jotka tahdomme syödä muuallakin kuin Unicafessa. Ratkaisu on ystävystyä ja lounastaa nirsojen ihmisten kanssa. Kun ateriaan kuuluu runsaasti sipulia tai muita mielipiteitä jakavia tai närästäviä ainesosia, todennäköisyys niiden syömättä jättämisestä kasvaa. Tilaan itse halpoja annoksia, ja aterian lopuksi noukin kohteliaasti muiden lautasilta syömättä jääneet herkkupalat, paprikat ja idut, kimchin ja hillosipulit. Toisen biojäte on toisen aarre. 

Petri Jääskeläinen