Miltä tuntuu olla noin pitkä, Sdp:n puheenjohtaja Antti Lindtman?

Palstalla kasvatetaan nälkää.

T:Teksti:

|

K:K: Adele Hyry

Kuinka pitkä olet?  

196 cm. 

Onko pituudestasi ollut hyötyä poliittisella urallasi? 

En tiedä. En ole ollut politiikassa muun pituinen. Toritilaisuuksissa pituudesta on hyötyä, koska ihmiset näkevät minut etäältä. Pituudesta voi olla myös haittaa, mistä päästään vitsiin: Mitä eroa on sillä, että Ben Zyskowicz (kok) tai Antti Lindtman on torilla tapaamassa kansalaisia? Ben katsoo äänestäjiä ylöspäin, Antti alaspäin. 

Paljonko maksoit Benille, 167 cm, että hän kävi tässä moittimassa ”vallankumouslippuja heiluttelevia yliopistovaltaajia” samaan aikaan, kun kerroit hänestä vitsiä?  

Tätä ei pysty käsikirjoittamaan. 

Miltä tuntuu olla noin pitkä? 

Pituus tuo helpotusta arkeen. Usein on niin, että kun kaapin päältä pitää jotain ottaa, huudetaan Antti hätiin. Välillä tuntuu konkreettisesti kipeältä. Esimerkiksi eduskunnan parkkihallissa kännykkää lukiessa törmäsin matalalla olevaan kylttiin. Autossa huomasin paidan olevan kokonaan verestä punainen. Mutta olen ihan tyytyväinen itseeni ja pituuteeni.  

Kautta aikain politiikan kulisseissa on ollut mieskerhoja. Onko teillä vielä eksklusiivisempi pitkien miesten kerho esimerkiksi Eero Heinäluoman (sdp), 197 cm ja Matti Vanhasen (kesk), 198 cm, kanssa? 

Ei ole mitään pitkien miesten kerhoa politiikassa. Mutta usein kun kaksi pitkää ensimmäistä kertaa kohtaa, tavalla tai toisella sen siinä kanssakäymisessä noteeraa. Esimerkiksi Terapeutti-Villelle (Ville Merinen, sdp, 200 cm), sanoin, että en tiennytkään, että olet noin pitkä. 

Se että on pitkä, on osa elämää. Vain pitkät ihmiset voivat tietää, kuinka pitää kumartua ja että lentokoneet ovat sillipurkkeja meille. Arki, jonka vain pitkät ihmiset tietävät, luo yhteyttä, joka ei rajoitu vain politiikkaan. 

Kuinka pitkään tämä hallitus pysyy pystyssä?  

Vaikka olen pitkä ja poliitikko, en ole ennustaja. Sanotaan, että todennäköisyys pysyä pystyssä koko kauden on alle 50 prosenttia.