Jenni Janakan kolumni: True fucker voi myös ostaa seksiä

Kun ympäriltä riisutaan kaikki ihmissuhdedraama, ihminen jää tosi paljaaksi omien lukkojensa kanssa, kirjoittaa Jenni Janakka.

T:Teksti:

|

K:Kuva: Eetu Linnankivi

Minä ostin seksiä. Syitä oli kaksi.

Tekemääni seksipodcastiin oli toivottu jaksoa seksityöstä, ja asiakaskokemukseni olisi siihen kiinnostava lisä. Lisäksi olin kiinnostunut kokemuksesta.

Olen tyypillinen urbaani uranainen. Tilaan ruokaa kotiin, käyn ravintoloissa, hierojalla, kampaajalla, terapeutilla ja pari kertaa vuodessa spa-hoidossa. Miksei seksin ostaminen voisi kuulua tähän rimpsuun?

Suomen lain mukaan seksin ostaminen ja myyminen on aikuisten kesken laillista, paritus ja ihmiskauppa eivät. Valtaosa Suomessa seksityötä tekevistä ihmisistä on itsenäisesti toimivia ammatinharjoittajia. Miksen siis tukisi yrittäjää ja samalla ilahduttaisi itseäni?

Yrittäjien toimintaa vaikeuttaa se, että nykyinen lainsäädäntö käytännössä kieltää seksipalveluiden markkinoimisen. Sopivan palveluntarjoajan löytäminen vaatii asiakkaalta lähes poirotillisia kykyjä.

Minä etsin miespuolista seksityöntekijää. Kyselin tutuilta, tietäisikö joku jonkun, selasin nettiä ja huutelin jopa Instagram-stoorissani kiinnostuksestani. Parin kuukauden etsintöjen jälkeen löysin Twitteristä naispuolisen seksityöntekijän, joka tiesi suositella ”mieshuoraa”, kuten tämä itseään kutsuu.

Tiedustelut tuli suorittaa sähköpostitse. Pelkkä viestin lähettäminen jännitti niin, että posket hohkasivat. Päivää, haluaisin ilahduttaa itseäni palveluillasi. Miten homma etenee? Alle vuorokaudessa sain kohteliaan viestin, jossa oli pysäyttävä kysymys. Millaista seksi- ja läheisyyspalvelua haluaisit?

Mistä minä tiedän, mitä minä haluan!

Valmistauduin mielessäni kaikkiin, myös huonoihin, skenaarioihin. Tulin siihen tulokseen, että paskakin kokemus on kiinnostava kokemus, jolle voi mummona hihitellä.

Ennen tapaamista en juurikaan miettinyt itse seksiä vaan kaikkea muuta.

Millainen on se hetki, kun me näemme ensimmäisen kerran? Annanko rahat ennen vai jälkeen seksin? Saako suudella, vai asetunko minä suoraan sängylle vastaanottamaan palveluita? Entä jos minua ei huvitakaan panna?

Valmistauduin mielessäni kaikkiin, myös huonoihin, skenaarioihin. Tulin siihen tulokseen, että paskakin kokemus on kiinnostava kokemus, jolle voi mummona hihitellä.

Ennen tapaamista minuutit olivat pitkiä. Jännitin ja huomasin miettiväni ajatuksia, joita olen tottunut ajattelemaan ennen seksin harrastamista toisen kanssa. Miten hurmaan hänet? Olenko hänestä viehättävä? Tykkääkö hän asustani?

Nyt nuo ajatukset eivät olleet oleellisia. Kysymys oli vain minusta ja minun nautinnostani. Se oli niin hämmentävää, että jo pelkästään sen takia voin suositella seksin ostamista kaikille, jotka haluavat ymmärtää itseään paremmin. Kun ympäriltä riisutaan kaikki ihmissuhdedraama, ihminen jää tosi paljaaksi omien lukkojensa kanssa.

Käteisellä maksaminen tuo seksityöhön hämäräperäisyyden tuntua, mutta selitys taustalla on tylsä ja arkinen.

Tapasimme hotellin aulabaarissa. Ajattelin, että jos kerran ostetaan seksiä, niin tehdään se sitten saman tien arvohotellissa Helsingin keskustassa. Mies oli sähköposteissa ilmaissut, ettei hänellä ollut työtilaa, koska sellaisen vuokraaminen seksityötä varten on vaikeaa. Vuokranantajaa voitaisiin syyttää parituksesta.

Menin aulabaariin ja tilasin meille gin tonicit, niin kuin kunnon girlboss. Istuuduin odottamaan häntä. Pian aulaan saapui hurmaava ja harteikas humanistiopiskelijan näköinen mies. Hänellä oli siisti kauluspaita ja tyylikäs kassi. Drinkit, aulabaari, minä ja valta, kaikki ihanaa esileikkiä.

Hoidetaanko maksu ensimmäisenä? hän kysyi ja minä ojensin miehelle kuusi 50 euron seteliä. Käteisellä maksaminen tuo seksityöhön hämäräperäisyyden tuntua, mutta selitys taustalla on tylsä ja arkinen. Kansainvälisten pankkien käyttöehtojen takia seksiyrittäjät eivät voi veloittaa asiakkaitaan iZettlen tai muun maksupäätteen avulla.

Rahat saatuaan mieshuora laittoi kännykän ajastimen hälyttämään puolentoista tunnin päästä ja lähetti jollekulle viestin, että kaikki on kunnossa.

Huoneessa kerroin ensimmäisenä, että minua jännittää todella paljon. En tiennyt, mitä tehdä. Hän otti tilanteen haltuun. Peuhasimme. Välillä jouduin muistuttamaan itseäni, ettei minun tarvitse miettiä nyt muuta kuin omaa nautintoani. Keskityin ja nautin.

Viimeiset kaksikymmentä minuuttia hän silitteli minua ja me juttelimme. Kun mies lähti, minä menin kylpyyn.