Arkisto

4/2021

Salo loi identiteettinsä matkapuhelinteollisuuden ympärille. Nokia-hypen jälkeistä laskua on maksettu nyt kymmenen vuotta. Onko kaupunki jo noussut jaloilleen?
Paula, Mikko ja Laura jäivät ilman yksityistä sairauskuluvakuutusta, koska olivat käyttäneet mielenterveyspalveluita. Sama riski voi tulevaisuudessa kohdata entistä useampaa.
Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen mukaan asunnottomat ovat koronan takia muuta väestöä suuremmassa vaarassa. Ylioppilaslehti seurasi asunnottomuutta Helsingissä lähes vuoden.
Valtio on siirtänyt vastuun asunnottomuuden hoitamisesta kunnille ja järjestöille. Lyhyiden hankkeiden lisäksi ja laastarien sijaan tarvitaan pidemmän aikavälin ohjelmatyötä ja tavoitteita, kirjoittaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki.
Ylioppilaslehden kulttuurisotakirjeenvaihtaja raportoi rintamilta, joiden ei tarvitsisi kiinnostaa ketään.
Reality voi olla myös se paikka, johon unelmasi menevät kuolemaan, kirjoittaa Selma af Schultén kolumnissaan.
Teatterintekijä Amanda Palo lopettaa traumastaan puhumisen heti tämän esseen jälkeen.
Helsingin yliopiston työelämäprofessori Vesa Vihriälä kokeilisi ikuisen opinto-oikeuden sijaan korkeakoulujen aloituspaikkojen lisäämistä. SYL:n puheenjohtajan Annika Nevanpään mukaan ikuinen opinto-oikeus helpottaisi opiskelijoiden paineita.
Aluehallintovirasto on antanut Helsingin yliopistolle huomautuksen Sisun heikosta saavutettavuudesta. Opetus- ja oppimisympäristöjen palvelujen johtaja Kati Kettunen lupaa, että parannuksia on luvassa.
Adressin laatineet opiskelijat olisivat kaivanneet yliopistolta "nopeita ja kokonaisvaltaisia muutoksia", mutteivät myöskään pidä kehitystyöhön osallistumista aina "realistisena".