Arkisto

3/2022

Nykymuotoisen Ylioppilaslehden tekeminen merkittävästi nykyistä halvemmalla ei ole kestävästi mahdollista, kirjoittaa päätoimittaja Tuija Siltamäki.
Suomi ja muut EU-maat haluavat irti venäläisestä öljystä, maakaasusta ja kivihiilestä. Niiden kauppa mahdollistaa Vladimir Putinin sodankäynnin ja vallan jatkumisen. Ylioppilaslehti matkusti Porvoosta itärajalle katsomaan, miten irtautuminen tapahtuu.
Arktinen kirjeenvaihtaja -juttusarjassa Ylioppilaslehti käy kirjeenvaihtoa alan asiantuntijoiden kanssa.
Ukrainan sota sai suomalaiset miettimään elämää, kuolemaa ja Natoa. Historiallisen suuri muutos tapahtui historiallisen nopeassa ajassa. Natonuori, aseistakieltäytyjä ja varusmies kertovat kannoistaan.
Janne ja Taina Saarikivi vaativat manifestissaan, että nyky-yliopiston puutteet korjataan perustamalla Suomeen yliopisto.
Ylioppilaslehden kulttuurisotakirjeenvaihtaja raportoi rintamilta, joiden ei tarvitsisi kiinnostaa ketään.
Opiskelijajärjestöillä on ollut vaikeuksia saada uusia jäseniä toimintaansa pandemian aikana. Esimerkiksi kuoroilla etäyhteydellä harjoittelu ei kanna pitkälle.
Haastateltavat sanovat, että tilanne on viime vuosina parantunut, mutta naiset kohtaavat alalla edelleen paljon vähättelyä.
Numeroarvioinnin tarkoitus on kuvata sitä, miten hyvin oppilas on saavuttanut tavoitteet. Tutkimusten mukaan numerot voivat kuitenkin haitata oppimista, kirjoittaa kirjailija Iida Rauma esseessään.
Omiin unelmiin uskomisen sijaan ihmiskunta tarvitsee nyt yhteisiä utopioita, kirjoittaa toimittaja Sara Harju.
Disney velvoittaa työntekijää pitämään kynnet nuden värisinä ja osallistumaan säännöllisesti Disneyn järjestämiin kuntotesteihin.
Jos taidetta haluaa ymmärtää, sen eteen pitää nähdä vaivaa, kirjoittaa Juho Lipponen.
Apteekkeja ravistelee tulevina vuosina sarja muutoksia, mutta alan työvoimapulaan ei ole vielä keksitty ratkaisua.
Henkilökuva Sonja Parkkisesta
Eikö armeijan tarkoitus ole taata Suomelle paras mahdollinen puolustus eikä toimia koko miesikäluokan koirakouluna, kysyy toimitussihteeri Sonja Parkkinen alapääkirjoituksessa.
Aloitteen tehnyt opiskelijaryhmä on jo tehnyt uuden aloitteen, jota se on muokannut Vegaaninen HYY -aloitteen saaman kritiikin pohjalta.
Suomalaistutkijat eivät tiedä, voivatko he jatkossa pitää yhteyttä venäläisiin kollegoihin. Tampereen yliopisto vaatii lopettamaan yhteydenpidon, vaikka ministeriön ohjeessa sitä ei suositella.
YL selvitti, millaista on kakata housuun pikavuorolla maan entiseen pääkaupunkiin.