Arkisto
1/2024
Some voi toimia moraalikompassina, mutta ennen kuin lähtee suunnistamaan suomalaisessa yhteiskunnassa, voi olla hyödyllistä avata joskus jokin muukin sisältö kuin aktivistin päivitys Sudanin tilanteesta, kirjoittaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Adile Sevimli.
Informaatiovaikuttamisessa hyödynnetään valmiita jakolinjoja, ja Venäjälle kelpaa kaikki, mikä aiheuttaa eripuraa. Eripura ei vielä todista, että Suomi on trollivaikuttamisen kohteena, kirjoittaa Ylioppilaslehden toimitussihteeri Petri Jääskeläinen.
Lapin yliopiston ylioppilaskunta lopetti Lapin ylioppilaslehden rahoituksen. Hengiltä säästetty lehti pyrkii saamaan rahoitusta yliopiston ulkopuolelta.
Ylioppilaskuntien automaatio- tai pakkojäsenyydestä on väännetty vuosikymmeniä. Nyt asia on ensimmäistä kertaa Suomen hallituksen pöydällä.
Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto ja Taideyliopiston Kuvataideakatemia eivät halua tulla yhdistetyiksi opiskelijoiden Palestiinaa tukevaan aktivismiin. Samalla ne kaikki liputtavat Ukrainan puolesta. Miksi?
Olga Oinas-Panuma, 24, on olemassaolostaan kamppailevan keskustan esitaistelija. Millaisia tulevaisuudennäkymiä hän povaa puolueelleen.
Häät ovat kulutusjuhla, josta some on tehnyt loppumattoman spektaakkelin. Ylioppilaslehden ilonpilaajat kävivät Suomen suurimmilla häämessuilla kauhistelemassa törsäystä.
Hollywoodissa lihavuuskysymys tuntuu laahaavan muiden vähemmistöasioiden perässä, Eveliina Mäntylä kirjoittaa.