Arkisto

1/2024

Some voi toimia moraalikompassina, mutta ennen kuin lähtee suunnistamaan suomalaisessa yhteiskunnassa, voi olla hyödyllistä avata joskus jokin muukin sisältö kuin aktivistin päivitys Sudanin tilanteesta, kirjoittaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Adile Sevimli.
Informaatiovaikuttamisessa hyödynnetään valmiita jakolinjoja, ja Venäjälle kelpaa kaikki, mikä aiheuttaa eripuraa. Eripura ei vielä todista, että Suomi on trollivaikuttamisen kohteena, kirjoittaa Ylioppilaslehden toimitussihteeri Petri Jääskeläinen.
Lapin yliopiston ylioppilaskunta lopetti Lapin ylioppilaslehden rahoituksen. Hengiltä säästetty lehti pyrkii saamaan rahoitusta yliopiston ulkopuolelta.
Ylioppilaskuntien automaatio- tai pakkojäsenyydestä on väännetty vuosikymmeniä. Nyt asia on ensimmäistä kertaa Suomen hallituksen pöydällä.
Syy korotuksiin on Hyyn ja sen omistaman Ylvan talousvaikeudet. 
Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto ja Taideyliopiston Kuvataideakatemia eivät halua tulla yhdistetyiksi opiskelijoiden Palestiinaa tukevaan aktivismiin. Samalla ne kaikki liputtavat Ukrainan puolesta. Miksi?
Palstalla kasvatetaan nälkää.
Olga Oinas-Panuma, 24, on olemassaolostaan kamppailevan keskustan esitaistelija. Millaisia tulevaisuudennäkymiä hän povaa puolueelleen.
Kiinalaisen nettikaupan Temun hinnat ovat käsittämättömän halvat. Miten se on mahdollista?
Palstalla porataan syvemmälle.
Häät ovat kulutusjuhla, josta some on tehnyt loppumattoman spektaakkelin. Ylioppilaslehden ilonpilaajat kävivät Suomen suurimmilla häämessuilla kauhistelemassa törsäystä.
Hollywoodissa lihavuuskysymys tuntuu laahaavan muiden vähemmistöasioiden perässä, Eveliina Mäntylä kirjoittaa.
Hallitus antaa kylmää kyytiä, sauna lämmittää.
Toisen ihmisen omistamisesta haaveileminen ei ole romanttista, kirjoittaa Sara Harju kolumnissaan.
Palstalla tehdään kohderyhmäkuratoitua palvelujournalismia.
Palstalla lähetetään postia.
Palstalla kurkistetaan yliopistoon.
Hyyn hallitus joutuu käsittelemään uudelleen tietopyynnön, joka koski sen hankintoihin ja kuluihin liittyviä asiakirjoja.