Helsingin yliopisto sai 450 000 euron korona-avustuksen – Rahaa käytetään muun muassa hyvinvointia tukevaan verkkokurssiin

Avustuksella tuetaan opiskelijoiden hyvinvointia vahvistamalla opintopsykologipalveluita vahvistetaan, lisäämällä opinto-ohjausta ja Kohti parempaa opiskelua -verkkokurssilla.

T:Teksti:

|

K:Kuva: Linda Tammisto / HY

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi tammikuun lopussa Helsingin yliopistolle 450 000 euron korona-avustuksen.

Avustuksella tuetaan opiskelijoiden hyvinvointia pääasiassa kolmella eri tavalla: opintopsykologipalveluita vahvistetaan, opinto-ohjausta lisätään ja Kohti parempaa opiskelua -verkkokurssille osallistumisen mahdollisuuksia laajennetaan, kertoo Helsingin yliopiston kehitysjohtaja Susanna Niinistö-Sivuranta.

Hänen mukaansa opiskelijoille tarjotaan lähivuosina erityisesti entistä enemmän ryhmämuotoisia opintopsykologipalveluita. Verkkokurssilla puolestaan opetetaan, miten omaa opiskelua ja hyvinvointia voi kehittää. Nyt kurssia laajennetaan niin, että se olisi jatkossa kaikkien opiskelijoiden saatavilla. Toistaiseksi sen ovat voineet käydä vain matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijat.

Miksi yliopisto käyttää rahaa kolmen opintopisteen verkkokurssiin, kun opiskelijat ovat nimenomaan väsyneitä ruudun takana opiskeluun?

Niin tavoitetaan mahdollisimman suuri määrä opiskelijoita, Niinistö-Sivuranta sanoo.

Hän kertoo, että Helsingin yliopisto haki avustusta enemmän kuin sai. Hän toivoo, että yliopisto saisi jatkossa lisää rahaa opintopalvelujen ja opiskelijoiden tuen kehittämiseen.

Helsingin yliopiston saama avustus jakautuu käytettäväksi vuosille 2021, 2022 ja 2023. Niinistö-Sivurannan mukaan vielä on epäselvää, jaetaanko summa tasan kolmeen osaan vai käytetäänkö avustusta enemmän esimerkiksi tänä vuonna.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi avustuksia yhteensä lähes 6 miljoonaa euroa 38 korkeakoululle ja opiskelija- ja ylioppilaskunnalle.

Esimerkiksi Aalto-yliopisto sai 200 000 euroa opiskelijoiden tukemiseen ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunta 100 000 euroa muun muassa opiskelijoiden yhteisöllisyyden edistämiseen.

Eniten tukea eli 808 500 euroa sai Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy useamman korkeakoulun yhteishankkeeseen, jonka on tarkoitus edistää opiskelijoiden hyvinvointia.