Arkisto

ulkomaat

Yli sata Ukrainasta paennutta opiskelijaa ja tutkijaa on aloittanut Helsingin yliopistossa sodan alettua. Yksi heistä on väitöskirjatutkija Alina Hruba.
Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saanut ihmiset tukemaan sodan uhreja ennennäkemättömällä voimalla, mutta jo aiemmin syrjään jääneet vähemmistöt jäävät edelleen vaille huomiota, kirjoittaa toimittaja Tuukka Tuomasjukka analyysissaan.
Harva egyptiläinen kutsuu kevään 2011 tapahtumia arabikevääksi, kirjoittaa toimitussihteeri Sonia El Kamel.
9.2.2021
Länsimaat innostuvat sosiaalisen median siivittämistä kansannousuista, mutta Twitter ei kaada hallituksia yksin, eikä missä olosuhteissa hyvänsä. Kannattaako kansannousu ylipäätään? Usein diktaattorin kaatumista seuraa uusi hirmuhallinto, tai sitten kansa äänestää vanhat vallanpitäjät takaisin.
K-pop on ilmiö, lehdet kertovat ja yrittävät ymmärtää. K-poppia radiossa soittavasta Sini "Papananaama" Laitisesta siinä ei ole paljon ymmärtämistä.
27.11.2020
K-popin nykyinen maailmanvalloitus on lähes 30 vuoden työn tulos. Ylioppilaslehti kokosi vuosikymmenten hitit soittolistaksi.
Noudatitko virallisia suosituksia? Kerro siitä Instagramissa tai Twitterissä tägäämällä @ylioppilaslehti.
"Kun astuu ulos Berghainista ja onkin jo sunnuntai, ja ajan, paikan ja tilan taju on kadonnut… Se tarkoittaa, että on ollut hyvät bileet", Marquardt sanoo.