Ylioppilaslehti suosittelee: libanonilaista poppia ja kirjoja Valko-Venäjän oppositiovaikuttajalta

Noudatitko virallisia suosituksia? Kerro siitä Instagramissa tai Twitterissä tägäämällä @ylioppilaslehti.

T:Teksti:

Sonia El Kamel: Poppia Libanonista

Pop-tähti Nancy Ajramin sanoituksia ei tarvitse ymmärtää. Herkät arabiankieliset kappaleet, kuten Enta Eih ja Fi Hagat, sopivat vaikkapa opiskelun taustamusiikiksi. Hikiselle lenkille tai kotibileisiin käy europopvaikutteinen Kol Ma Teddi. Nancy Ajramia voi kuunnella Spotifyssa.

Karoliina Paananen: Asiaa vaaleista

Brittilehti The Economistin Yhdysvaltain-kirjeenvaihtajat ja asiantuntijavieraat kertovat Checks and Balances -podcastissa olennaisen presidentinvaaleista. Kuten sen, että marraskuun vaaleissa boomereiden valta isoimpana äänestäjäryhmänä on siirtymässä millenniaaleille. Uusi jakso perjantaisin Spotifyssa.

Tuija Siltamäki: Sosialismin varjo

Fiktiota ei pidä lukea dokumenttina kaukaisten maitten oloista, mutta Valko-Venäjän oppositioon kuuluvan Nobel-voittajan Svetlana Aleksijevitšin kirjat Tšernobylistä nousee rukous, Sodalla ei ole naisen kasvoja ja Neuvostoihmisen loppu ovatkin yhteisöromaaneja, joihin Aleksijevitš on haastatellut satoja ihmisiä. He kertovat elämästään sosialismin aikaisessa ja jälkeisessä maailmassa.

Antti Yrjönen: Irti häpeästä

Mediataiteilija Liisa Vääriskosken Instagramiin luoma mainosten ja pornon poseerauksia parodioiva performanssihahmo Munalissu haluaa vessanpytyllä poseeraamalla ja avaruusmatkailemalla vapauttaa naiset ahtaista rooleista ja turhasta häpeästä. Nyt Munalissuun voi tutustua myös Valokuvataiteen museon Kämp Gallerian uudessa näyttelytila K1:ssä.

Noudatitko virallisia suosituksia? Kerro siitä Instagramissa tai Twitterissä tägäämällä @ylioppilaslehti.