Arkisto

4/2018

Sauli Niinistö julkaisi runon ja teki sillä karikatyyrin tiedotusvälineistä. Kollega Atlantin takaa olisi sanonut suoraan: FAKE NEWS.
Kaisaniemen metroaseman pyramidien poistamisella on symbolinen merkitys.
Perttu Häkkinen (1979-2018) oli lehti- ja radiotoimittaja, kirjailija ja muusikko. Hänet tunnettiin muun muassa nimeään kantavasta puheradio-ohjelmasta, Nyt-liitteen kolumneistaan ja Imatran Voima -elektroyhtyeestään. Ylioppilaslehteä Häkkinen avusti vuosina 2008–2009 Rotterdamissa asuessaan.
Runoilija Aura Nurmi kirjoittaa laivahyttien siivoamisesta.
Ampiaisten takia pihajuhlat menivät pilalle ja lapsia melkein kuoli – kuten heitä aina on kuolla, kun ihminen tarvitsee jonkin oikeutuksen moraalittomalle toiminnalleen.
Työväenluokka äänestää konservatiiveja ja puolueet hajoavat. Globalisaation toiveikkaiden voittajien ja kyynisten häviäjien tunteet mylläävät poliittista kenttää, sanoo viestinnän tutkija Anu Kantola.
Työstä kieltäytyminen on kritiikkiä kaikkea sitä kohtaan, mikä tekee elämisestä nykytilanteessa sietämätöntä. ”Työ”, sellaisena kuin olemme sen tottuneet ymmärtämään, on mennyt rikki.
How Silicon Valley and white-coat shamanism are making psychedelics middle-class again.
FI
Piilaakso ja valkotakkišamanismi tekevät psykedeeleistä jälleen keskiluokkaisia.
EN
"Oh fuck! En ole syntynyt tänne puhumaan seksuaalisesta häirinnästä", ohjaaja Heidi Lindén sanoo.
Love Actually -palstalla kerrotaan rakkaustarinoita.
Jos jokin muistuttaa tarpeeksi elämää, ehkä se on jo elämää. Kuvataiteilija Anna Estarriolan teokset vievät syvyyksiin. Teksti on osa Ylioppilaslehden Kulttuuriklassikko-sarjaa.
Ihmiset humaltuivat maan alta löytämästään energialahjasta niin täydellisesti, että luulimme pystyvämme mihin tahansa. Tuossa harhassa emme huomanneet, että loimme samalla oman tuhomme.
Ilmastonmuutoksesta on tehty poliittinen keppihevonen, mutta se ei pelasta meitä lähestyvältä tuholta, kirjoittaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Susanne Salmi.