Arkisto

HYY

Ylioppilaslehti on yksi Hyyn suurimmista säästökohteista. Talousarviossa muutosta perustellaan ylioppilaskunnan talouden sopeuttamistarpeella.
Hyyn hallitus joutuu käsittelemään uudelleen tietopyynnön, joka koski sen hankintoihin ja kuluihin liittyviä asiakirjoja.
Ylioppilaslehden päätoimittaja Adile Sevimli antaa täsmävinkkejä, joilla nostat oman tai yrityksesi talouden uuteen kukoistukseen.
Jäsenmaksuttomuuden ja pakkojäsenyydestä luopumisen puolesta julistavat unohtavat, että osa soisi huippuyliopistolla olevan jotain omaa kulttuuria, kirjoittaa päätoimittaja Adile Sevimli.
Hyyn tavoite on ollut luopua jäsenmaksuista kokonaan, mutta nyt se korottaa jäsenmaksuja ja säästää kaikesta. Syynä on huono taloustilanne.
5.12.2022
Hyyn hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Nea Hakala (Hyal).
3.11.2022
Vaalien ääniharavaksi nousi sitoutumattoman vasemmiston Jenny Kasongo, joka sai 175 ääntä. Vaalien murheenkryyniksi nousi vaalikone, joka jouduttiin sulkemaan heti alkumetreillä.
Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan toiminnasta on tehty kanteluita hallinto-oikeuteen ja oikeuskanslerille. Niille vastaamiseen ylioppilaskunta käyttää asianajotoimiston kallista apua.
9.9.2022
Opiskelija on jättänyt valituslupahakemuksen ja hallintovalituksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen.
Nykymuotoisen Ylioppilaslehden tekeminen merkittävästi nykyistä halvemmalla ei ole kestävästi mahdollista, kirjoittaa päätoimittaja Tuija Siltamäki.
19.5.2022
Sevimli on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistossa ja työskentelee parhaillaan tutkivan journalismin Long Play -verkkomediassa.
Opiskelijajärjestöillä on ollut vaikeuksia saada uusia jäseniä toimintaansa pandemian aikana. Esimerkiksi kuoroilla etäyhteydellä harjoittelu ei kanna pitkälle.
Aloitteen tehnyt opiskelijaryhmä on jo tehnyt uuden aloitteen, jota se on muokannut Vegaaninen HYY -aloitteen saaman kritiikin pohjalta.
Benjamin Pitkänen kurkkaa telttansa sisältä.
Benjamin Pitkänen on 25-vuotias Helsingin yliopiston opiskelija ja aktivistiryhmä Viral Vegansin perustajajäsen. Viral Vegans ei vaadi eläimille parempia tuotanto-oloja. Se haluaa lopettaa tuotannon kokonaan.
Automaatio- ja pakkojäsenyyden historia juontaa 1600-luvun Turun akatemiaan ja sen vanhoihin osakuntiin saakka.
Viime kesänä Helsingin yliopistoon ja Aalto-yliopistoon hyväksyttiin yhteensä yli 6000 kandivaiheen opiskelijaa. Fuksit ovat viettäneet lähes koko ensimmäisen vuotensa etänä. Ylioppilaslehti seurasi heistä viittä.
Pakkojäsenyyttä pyritään murtamaan niin eduskunnassa kuin Pohjois-Suomen hallinto-oikeudessa. Järjestelyn romahtamisen seuraukset voisivat olla ylioppilaskunnille vakavia.
6.5.2021
Toinen etävappu sisälsi riehakasta meemeilyä, lakkipäisiä huonekasveja ja virtuaalisen beer pong -turnauksen. Kaiken alla haalariväen toivo kypsyi kuin sima.
Hyyn uudessa hallituksessa ajetaan esimerkiksi automaatiojäsenyydestä luopumista.
18.12.2020
Opetus- ja kulttuuriministeriössa on käynnissä selvitys, joka arvioi, onko ylioppilaskuntien automaatiojäsenyydelle oikeasuhtaisia perusteita.
2.12.2020
Hyy valitsi uuden hallituksen vuodelle 2021 etäkokouksessa 1. joulukuuta.
Kielitoimiston yleisohjeen mukaan lyhenteiden kirjoitusasu riippuu periaatteessa siitä, miten lyhenne lausutaan.
5.11.2020
Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan uusi edustajisto aloittaa kaksivuotisen kautensa 1.12.2020.
28.10.2020
Sähköinen äänestys on auki keskiviikosta perjantaihin 28.–30.10. ja maanantaista keskiviikkoon 2.–4.11 kello 9–18.
Mikko Kymäläinen on valtsikalainen generalisti.
23.10.2020
Mikko Kymäläinen siirtyi Hyyn pääsihteeriksi sdp:n viestintäsuunnittelijan tehtävästä. Hän on valtiotieteiden kandidaatti, jonka pääaine on talous- ja sosiaalihistoria Helsingin yliopistossa.
22.10.2020
Kaikki ryhmät kannattivat jäsenmaksutonta ylioppilaskuntaa. Linjapaperiin panelistit sen sijaan kaipasivat keskenään hyvin erilaisia muutoksia.
22.10.2020
Edustajistovaaleja vietetään loka-marraskuun vaihteessa. Ensimmäinen vaalipaneeli järjestetään 22.10. kello 18.
Yhdenvertaisuussuunnitelman avulla Hyy pyrkii kitkemään esimerkiksi rasismia ja seksismiä opiskelijayhteisöstä.