Ylioppilaslehti täytti 110 vuotta – ministeri vetoaa päättäjiin: ”Ymmärtäkää antaa Ylkkärille tukenne ja rahanne”

Entinen Ylioppilaslehden toimitussihteeri ja nykyinen demariministeri Timo Harakka aloitti Ylioppilaslehden 110-vuotisjuhlissa eduskuntavaalikampanjansa pitämällä tiukkaa talouskuria vastustavan juhlapuheen.

T:Teksti:

|

K:K: Adile Sevimlin kotialbumi

Ylioppilaslehti täytti tammikuussa 110 vuotta. Lehteä juhlistettiin pienimuotoisessa tilaisuudessa 20. tammikuuta Helsingin ylioppilaskunnan omistamassa Domus-ravintolassa. 

Paikalle oli kutsuttu muun muassa Hyyn hallitus, Ylvan henkilökuntaa sekä Ylioppilaslehden entisiä toimituslaisia 40 vuoden ajalta. Ylioppilaslehden entinen toimitussihteeri vuosilta 1983–1985, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd), piti tapahtumassa puheen, jossa hän korosti Ylioppilaslehden tehtävää instituutioiden vastaisena instituutiona. 

”Kaikki se, mitä aika on pitänyt naurettavana, on tullut ensimmäisenä vakavasti otetuksi Ylioppilaslehdessä, ja sitten kun siitä on tullut yleinen totuus, sitä on ensimmäisenä pilkattu Ylioppilaslehdessä.”

Ministeri Harakan mukaan Ylioppilaslehden tehtävä on olla väärässä ja tuottaa aleista mielipidettä yleisen mielipiteen vastavoimaksi. Totuuksien kuhisevassa kompostissa on ministerin mukaan tärkeää levittää väärää totuutta ja huonoa makua. 

”Lehti elää ja voi hyvin, vaikka tälläkin kertaa leikkaajat ja nitistäjät vaanivat nurkan takana.” 

Kohua herättäneessä puheessa ministeri Harakka syytti päättäjiä tosikkoudesta. 

”Viisaat päättäjät ymmärtävät antaa Ylkkärille tukensa ja rahansa.” 

Ylioppilaslehti on perustettu vuonna 1913. Se on selvinnyt maailmansodista ja ollut olemassa pidempään kuin Suomen valtio, Yleisradio tai BBC. Tuona aikana lehti on ammattimaistunut opiskelijoiden viikoittaisesta julkaisusta aikakauslehtikentän ja koko Suomen suunnannäyttäjäksi. Ylioppilaslehti on yksi maan vanhimmista kulttuurilehdistä, ja sillä on sitoutunut lukijakunta myös Helsingin yliopiston ulkopuolella.

Ylioppilaslehti vastaanottaa mielellään palautetta, juttuvinkkejä ja terveisiä lukijoiltaan sähköpostitse. Ylioppilaslehti aikoo jatkaa väärän totuuden levittämistä vähintään seuraavatkin 110 vuotta.