Ylioppilaslehti selvitti: Näin saat Ylkkärin kotiisi

Ylioppilaslehden tutkivan journalismin työryhmä on tehnyt pitkällistä selvitystä kansalaisia vaivaavasta puheenaiheesta: kuinka Ylkkärin printtilehden saa kotiin Sisu-aikana?

T:Teksti:

|

K:Kuvat: Lari Mörö

Helsingin yliopiston läsnäolevat perustutkinto-opiskelijat ja Hyyn jäseneksi erikseen liittyneet jatko-opiskelijat saavat lehden kotiinsa. Aiemman käyttöjärjestelmän eli WebOodin aikana lehti tuli automaattisesti, ellei lähettämistä käynyt erikseen kieltämässä.

WebOodista siirryttiin kuitenkin loppukeväästä Sisu-järjestelmään.

Toimitus heräsi Sisun aiheuttamaan muutokseen syyskuussa, kun korviimme kantautui tietoa Jodel-keskusteluista, joissa lehden puuttumista ihmeteltiin. Kiitos valppaan Jodel-kansan, sisuunnuimme hermoja raastavaan selvitystyöhön.

Työryhmämme saamien tietojen mukaan taustalla on EU:n yleinen tietosuoja-asetus eli tuttavallisemmin GDPR. Tietosuojasyistä lehden lähettämiselle täytyy jatkossa antaa erikseen lupa.

Se hoituu näin:

1) Mene Sisuun. Kirjaudu sisään.
2) Mene Omat tiedot -välilehdelle yläpalkin valikosta.
3) Paina Tietojen luovutus -otsikon vieressä olevaa sinistä Muokkaa-nappia.
4) Salli tietojen luovutus tarkoitukseen ”Ylioppilaslehti ja lehden lähetys (osoitetiedot)”. Älä kiellä, muuten et saa lehteä.
5) Nauti paperilehdestä kuusi kertaa vuodessa.

Ylioppilaslehden useista riippumattomista lähteistä saamien tietojen mukaan syksyn ensimmäinen lehti ei ole tästä syystä tullut kaikille halukkaille. Toimitus pahoittelee kaikkea Sisun aiheuttamaa kärsimystä.

Jos et ole Helsingin yliopiston läsnäoleva perustutkinto-opiskelija tai Hyyn jäseneksi erikseen liittynyt jatko-opiskelija, voit tilata Ylioppilaslehden edulliseen hintaan 39 euroa vuodessa. Opiskelijoille ja alumniyhdistyksen jäsenille hinta on 14,50 euroa vuodessa.

Tutkivan journalismin työryhmä kiittää selvitykseen osallistuneita Ylvan hallintopäällikköä Sofia Pramia, Ylvan järjestelmäasiantuntijaa Kimmo Penninkilampea ja Helsingin yliopiston opintorekisteripäällikköä Sari Zittingiä.