Aleksandrian yökäyttö supistuu

T:Teksti:

Fabianinkadulla sijaitseva Helsingin yliopiston oppimiskeskus Aleksandria supistaa yökäyttöään maanantaista 4. huhtikuuta alkaen. Kolmas ja neljäs kerros suljetaan kello kahdeksalta ja tiloista pitää poistua 15 minuuttua ennen sulkemisaikaa.

Arkisin ylimmät kerrokset avataan yökäyttäjille tuntia ennen talon avaamisaikaa eli kello 7. Yökäyttöön vaaditaan magneettiavain.

Yökäyttöön jäävät kellari eli K-kerros sekä ensimmäinen ja toinen kerros.

Huolestunut opiskelija otti yhteyttä Ylioppilaslehden toimitukseen ja halusi tietää, miksi.

”Myöskään ei kerrota tarkoittaako tämä myös esimerkiksi sunnuntaiden päiväkäyttöä! Sunnuntaisin iltapäivällä kaikki eivät mitenkään mahdu kolmeen alimpaan kerrokseen. Varsinkin lukupaikkoja on muutenkin niin vähän, että niistä ei pitäisi tinkiä yhtään.Mitään järjestyshäiriöitä tai muita ongelmia ei ole ollut. Iltakäyttäjiä on valtavasti, kuten myös sunnuntaikäyttäjiä. Ja turhaa häiriötä tulee siitäkin, jos opiskelijat hätistellään alempiin kerroksiin kello 19.45.Miksi niin upeasti toiminut systeemi hajotetaan? Kaikki oli Aleksandriassa täydellisesti (paitsi nämä uudent printterit ovat romuja vanhoihin, toimivina pois heittettyihin verrattuna)”, hän kirjoitti.

Aleksandrian vahtimestari mukaan ylempien kerrosten yökäyttö lopetetetaan osittain turvallisuussyistä, mutta ennen kaikkea sen takia, ettei kerrosten yökäyttökapasiteetti ole ollut kuin korkeintaan kaksi henkilöä kerrallaan. Sen takia kerroksia ei kannata pitää yökäytössä.

Yökäytön supistaminen koskee myös sunnuntain päiväkäyttöä, sillä viikonloppuna kolmas ja neljäs kerros suljetaan kello 16 ja avataan seuraavan kerran maanantaiaamuna kello 7.