Arkisto

1/2018

Kuva: Jaakko Kahilaniemi.
Tieteiskirjailija Risto Isomäki lähti selvittämään Ylioppilaslehden kanssa, voiko sirkkaruoka pelastaa maapallon tuholta.
EN
Photo: Jaakko Kahilaniemi.
We asked science fiction author Risto Isomäki if eating insects is really the path to salvation.
FI
Kuva: Jussi Särkilahti.
Coco Jambo, Barbie Girl ja muut ysärihitit villitsivät Suomen uudelleen jo vuosia sitten, mutta nostalgia-aallolle ei näy vieläkään loppua. Ysäriguru Oku Luukkainen kertoo, miksi.
Kuvitus: Milena Huhta.
Avioliittokysymys sai kirkkoväen tappelemaan keskenään. Vastakkain eivät kuitenkaan ole vain liberaalit ja konservatiivit.
Kuva: Jussi Särkilahti.
Jos startupien leimaaminen pelkäksi hypeksi ei lopu, jää Suomen rooliksi tulevaisuudessa viilennellä muiden konesaleja. Näin uskovat tuoreen tietokirjan kirjoittajat.
Suurin osa brittiopiskelijoista ei pysty maksamaan opintolainaansa kokonaan takaisin. Vähävaraisista perheistä tulevien opiskelijoiden määrä on silti kasvussa.
Viime vuonna satavuotias Suomi sai naapureiltaan lahjan jos toisenkin. Millaisia lahjoja se itse antaa?
Kuva: Ilkka Saastamoinen.
Kuvataiteilija-muusikko Minna-Kaisa Kallinen ja tanssija-koreografi Ima Iduozee puhuvat tarinoista, kehoista ja samaistumisesta taiteessa.
Kuvitus: Joskus-kollektiivi.
Kuva: Meri Björn.
Kuva: Meri Björn.
Niin kuin kaikki muutkin netti-ilmiöt, tuli myös #metoo Suomeen. Pitäisi olla kuitenkin varovainen, koska kampanja voi muun muassa pilata kaiken seuraavilla tavoilla:
Palstalla lähetämme (ihmisille) postia.
Kuva: Meri Björn.