Lähetimme postia Lennulle

Palstalla lähetämme (ihmisille) postia.

T:Teksti:

Hyvä tasavallan ensimmäinen koira Lennu,

 

Loppuvuodesta meitä valvotti yksi kysymys: missä sinä olet?

Huoli kasvoi, kun presidenttipari Sauli Niinistö ja Jenni Haukio ottivat Mäntyniemessä vastaan perinteiset joulutervehdykset. Sinulle oli omat lahjat: piirakoita Karjalan Liitolta ja vegaaninen puruluu eläin- ja ympäristöjärjestöiltä.

Frakkiasun väristä turkkiasi ei vilahtanut missään.

Lopulta Niinistö kertoi, että olit vaalikaranteenissa. Tammikuussa hän tarkensi Helsingin Sanomille:

”Musta tuntuu, että media ois sen (joulujuhlan) jälkeen sanonut, että jaaha, hyppäsi pienen koiran harteille.”

Väärin. Oikeasti koko kansakunta on sinun, puolivallattoman bostoninterrierin, harteilla. Siksi tiedämme, mistä oikeasti oli kyse: poliittisesta kotiarestista. Sinua ei päästetty tapaamaan vapaasti mediaa, koska niin ei päästetty Aleksei Navalnyita eikä Aung San Suu Kyitäkään.

Sait näissä vaaleissa pelkästään Helsingissä kaksi ääntä. Voimme vain kuvitella, mikä olisi ollut tulos, jos olisit saanut tehdä vaalityötä kuten muutkin kandidaatit.

Obama-ilmiöön verrattavia merkkejä oli jo vuoden 2016 jouluseremonioissa. Kuinka voisimme unohtaa hölmistyksesi, kun Vehmaan maataloustuottajien lahjoittama kinkku vietiin ulottuviltasi poikakuoron laulaessa En etsi valtaa, loistoa? Se oli vasta alkua: kun presidenttipari katsoi toisaalle, väläytit kuvaaja Heikki Saukkomaan kameralle valloittavimman ilmeesi. Sen, joka näyttää siltä kuin pään läpi olisi lentänyt bumerangi.

Kansainvälinen meemitähti syttyi. The Tonight Show -keskusteluohjelman isäntä Jimmy Fallon äänsi nimesi melkein oikein. Helsinkiläinen Café Esplanad kehitti sinulle nimikkovadelmaleivoksen, jonka mantelipohja oli gluteeniton. Olemme oppineet, että pidät pussailusta, jääkiekkojoukkue Porin Ässistä ja presidenttiparin lapselle jo ennen syntymää annetuista ”pörrölahjoista”.

Ehkä Ässiä lukuun ottamatta tässä oli kaikki ainekset presidentinvaalien voittoon. Ei ihme, että päädyit lukkojen taakse.

Me Ylioppilaslehdessä pidämme poliittisista marttyyreista. Sinulle on moneen muuhun verrattuna helppo lähettää ikioma ”pörrölahja” – onhan virallinen osoitteesi tiedossa taas seuraavat kuusi vuotta.

Käännetään kuono jo vuoteen 2024, jolloin nykyinen presidentti ei voi enää olla ehdolla. Johtajuuttasi kaivataan: poissa ollessasi alpakat mellakoivat. Jo kuusi vuotta sitten Suomen Bostonit -yhdistyksen silloinen puheenjohtaja Sanna Feberg kertoi Ilta-Sanomissa, että bostoninterrierit eivät ”hauku tai uhittele ketään”.

Sellainen on näinä aikoina hyvä.

 

Ystävällisin terveisin,

 

Ylioppilaslehti