Varo näitä

Ylioppilaslehti listasi karismaattisimmat somesaarnaajat.

T:Teksti:

|

K:Kuvitus: Pauliina Nykänen

Saarnaaja: Fanni Noroila, näyttelijä ja muusikko 

Sanoma: Silmä eksyy viehkeiden ja vähäpukeisten selfieiden täyteiseen IG-profiiliin, mutta todellinen saarna on Tiktokissa ja käsittelee kristityn sydämen viisautta. Kohtaisivatpa ihmiset toisensa ihmisinä! Videoiden viesti on armo, mutta Instagramissa kyllä sopii piilovittuilla niille, jotka eivät vastusta rasismia, fasismia ja kansanmurhaa somessaan. Vapise, hallitus! 

Visio: Samanmielisten Suomi  

Varo myös: Minja Koskela, Teemu Selänne 

Saarnaaja: Elmer Andberg, tosi-tv-tähti 

Sanoma: Temptation Islandista tuttu Andberg laittaa somevideoillaan fledan minttiin ja opettaa miehille, miten päästä naisten pöksyihin olemalla paras versio itsestään Citymarketissa. Arvokonservatiiveihin vetoava Andberg hämmentää niitä, joiden mielestä miehet eivät ole enää miehiä eivätkä naiset naisia, mutta pukille pitäisi päästä. Andberg panee Cittariin meikkiä ja tukkaan montaa eri tuotetta. Videot ovat vaarallisen mukaansatempaavia. 

Visio: Incelitön Suomi 

Varo myös: Hjallis Harkimo 

Saarnaaja: Taika Mannila ja Inka Valima, taiteilija ja koomikko 

Sanoma: Bimbofikaatio-pamfletin kirjoittajat eivät ole nuoria pissiksiä, mutta yrittävät olla. Nämä tytöt valehtelevat, että tyhmät ovat viisaita ja viisaat tyhmiä. Ennestään tyhmät nuoret voimaantuvat nyt bimboidentiteetistä. Samaan salaliittoon kuuluvat Barbie-elokuvan ohjaaja Greta Gerwig sekä pikkupoikien verta imevä Paris Hilton, jota it-girlit fanittavat. Dosentit ja tohtorit varokaa! 

Visio: Tyhmä Suomi 

Varo myös: Sanna Marin, Aino Collin 

Saarnaaja: Binga Tupamäki, kokoomusnuorten puheenjohtaja 

Sanoma: Kokoomusnuorten puheenjohtajan X-viestit mukailevat oikeaa äärilaitaa, ja toisaalta saa pelätä, kantaako argumentti kuitenkaan. Termisanakirja käteen, nyt dissataan intersektionaalista feminismiä! Ylitsepursuavaa itsevarmuuutta, jota vain nuorisokokoomuslaisella voi olla.  #Israel, #antiwoke, #willerydman ja #marxismi-leninismin yhteensopimattomuus oikeusvaltion kanssa. Heikkohermoiset varokaa! 

Visio: Suomi ennen wokea 

Varo myös: Atte Kaleva, Mats Uotila, Sebastian Tynkkynen 

Saarnaaja: Laura Wathen ja Katri Ylinen, Darravapaa-median perustajat 

Sanoma: Askeettista kurjuutta promoavat uuden raittiusliikkeen –agitaattorit eivät osaa pitää hauskaa, eivätkä halua muidenkaan pitävän. Suomalaisten kansallisharrastus on uhattuna! Sober furious -bileiden järjestäjien nukahtaessa sometauolle on hyvä aika erota kultista ilman seurauksia. Kunnollisten nuorten Suomi on tylsä maa, jossa kukaan ei saa kosketusta tunteisiinsa hauraassa krapulassa. 

Visio: Kieltolain Suomi 

Varo myös: Hanna Tikander, Sari Essayah 

Saarnaaja: Veikka Lahtinen, podcastaaja ja tietokirjailija 

Sanoma: Ensimmäinen, joka ennusti someaktivistien menneen päästään sekaisin kirjoittelee nyt katkeran tunnustuksellisia päiväkirjamerkintöjä turvallisimpaan someen eli Instagramiin. Mikä meitä vaivaa -podcast levittää kommunismia kriittisestä teoriakirjallisuudesta kiinnostuneen taideskenen ikuisesti lapsina pysyville kolmikymppisille, jotka uskovat kaiken, mitä popfilosofit heille kertovat. 

Visio: Korkeakulttuurivasemmiston Suomi 

Varo myös: Pontus Purokuru