C-kasetin paluu

T:Teksti:

Vanha kunnon C-kassu on tehnyt paluun – jos ei joka jampan kotiin, niin ainakin klubeille. Lasipalatsin Mbarissa on järjestetty syksystä asti Kasettiklubia. Analogisen formaatin lempeää soundia ja puolen vaihdosta johtuvia raksahduksia kuullaan kerran kuussa. Tähän mennessä kasettikokoelmansa aarteita ovat soittaneet esimerkiksi dj Didier ja Elukka. Klubilla kasettipesä on sylkenyt musiikkia new wavesta countryyn ja 1970-luvun ikivihreistä kasarirockiin – kasari kun oli kasetin kulta-aikaa.

Mutta jos ihan tarkkoja ollaan, ei analoginen formaatti ole missään vaiheessa kokonaan kadonnut. Marginaalisemmat yhtyeet ovat vielä 2000-luvullakin julkaisseet tuotantoaan C-kasetilla. Absoluuttinen nollapiste julkaisi helmikuun puolivälissä Demo 3 -nimisen levytyksen. Kassun old school -arvoon on luotettu myös helsinkiläisessä räppiskenessä. Rap-artisti Ruudolf luotti alkuaikoinaan vahvasti kassuun, ja myös Asa on julkaissut mixtapeja.

Kasetista tykkäilee yllättäen myös poliisi. Mitäpä muutakaan Pasilan poliisiaseman roskalavalta viime keväänä löytyi kuin tutkintamateriaaleja ja haastattelunauhoja, muun muassa kolmoismurhasta tuomitun Sanna Sillanpään haastattelu – C-kasetilla.

Seuraava Kasettiklubi Mbarissa 29.3. Cj:nä CarCassOn ja Borzin.

Ann-Mari Huhtanen