Mitä Unicafe merkitsee sinulle?

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama Unicafe-ketju täyttää syyskuussa 70 vuotta. Ylioppilaslehti jututti kävijöitä heidän linjastosuhteestaan Kaivopihan ruokalassa.

T:Teksti:

|

K:K: Pauliina Nykänen

Aino Koivuniemi, 23, sosionomiopiskelija 

”Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käyn täällä, eli en osaa sanoa. Söin nyt hyviä kalapullia, ja jos olisin tiennyt tästä, olisin käynyt koko opiskeluajan. Nyt valmistun puolen vuoden päästä.” 

Irmeli Ahlqvist, eläkkeellä, opiskellut teoreettista filosofiaa 

”Yhteisöllinen paikka, edullinen ruoka, ja täällä käy Suomen paras tulevaisuus syömässä. Söisin Unicafessa mieluiten kaalilaatikkoa ja kaalikääryleitä, mutta niitä ei ole nyt listalla. Ruoka on ihan ookoo.”

Jaakko Vintturi, 24, informaatioverkostot 

”Halpaa ja kiireetöntä lounasta kavereiden kanssa. Ensimmäisen kerran kun söin crispy chick -vegaanipihvejä täällä, aloin ostaa niitä kotiin. Se on jäänyt tavaksi.”

Okko Saastamoinen, 21, viestintä 

”Halpaa lounasta. Mieleen on jäänyt Konkretiaa pöytään -hanke, jolla pyrimme muutaman hengen voimin edistämään vegaanisen Unicafen avaamista. Unicafe on hyvä mesta, mutta tarvittaisiin enemmän kokonaan vegaanisia ravintoloita.” 

Simo Matikka, 55, ravintolatyöntekijä Unicafessa 

”On elämäntapa, että saan palvella täällä opiskelijoita. Mä oon sellanen koneisto niin sanotusti. Opiskelijan kannattaa käydä näissä ravintoloissa, koska se on niin edullista.” 

Ametta Laine, 25, sosionomiopiskelija 

”Halpaa ruokaa, mikä on taloudellisesti merkittävää. Isoin syy, miksi käyn täällä on, että olen voinut säästää.” 

Antti Bergman, 25, kauppatieteiden opiskelija 

”Hyvää ja ravitsevaa ruokaa edulliseen hintaan. Parasta on, kun saa jakaa hyvän ja terveellisen ruokakokemuksen kavereiden kanssa.”