Hallituksen selkäranka on rasismikohujen vuoksi kovilla, joten lähetimme pääministeri Petteri Orpolle selkätuen

Palstalla lähetämme ihmisille postia.

T:Teksti:

Arvoisa pääministeri Petteri Orpo (kok), 

me Ylioppilaslehdessä olemme seuranneet hallituskauden alkua huolestuneina. Sosiaalisessa mediassa on kohuttu kuukausikaupalla perussuomalaisten ministereiden vanhoista kirjoituksista, jotka paljastavat heidät pikkuhitlereiksi ja ilmastonmuutosdenialisteiksi. 

Onneksi Te osoititte todellista arvojohtajuutta poikkeamalla lomaltanne Yleisradion haastatteluun kertomaan, että rasismikeskustelu pitää saada loppumaan. 

Ymmärtäähän sen. Syksy on jo täällä, ja kaikki haluaisivat jo keskittyä leikkaamiseen kohujen sijaan. 

Median maalittaessa Teitä olemme huolestuneet henkisen lisäksi fyysisestä terveydestänne. Ensimmäiset selkävaivat kun ilmenevät usein viimeistään keski-ikäisillä.  

Jatkuva rasismikohujen alla taipuminen voi tehdä pahaa vahinkoa tuki- ja liikuntaelimillenne, emmekä usko tilanteen paranevan seuraavien vuosien aikana. Hallituskumppanienne ansiosta selkärankanne tulee olemaan kovilla. Suosittelemme testaamaan ensiapuna leuanvetoa, josta edeltäjänne Sanna Marin (sd) tunnettiin. Olemme stalkanneet Instagram-tarinoitanne löytämättä merkkejä siitä, että tässäkään asiassa peesaisitte Marinia. 

Uumoilemme, että perussuomalaisilla elinkeinoministereillä voi olla edessä lisää hankaluuksia etenkin Saksan-kauppasuhteiden ylläpitämisessä, joten kävimme ostoksilla Lidlissä. Säästötalkoiden hengessä selkätuki on tietenkin halvin, mitä markkinoilta saa. 

Selkätuki ja säännölliset jumppaliikkeet, kuten oikean käden nostaminen reippaasti yläviistoon, auttavat pitämään ruumiin virkeänä ja pois leikkauspöydältä. Koska lupaatte hallitusohjelmassa leikata tuntuvasti sosiaali- ja terveyspalveluista, kannattaa jokaisen, myös Teidän, ottaa viimeistään nyt vastuu voinnistanne omiin käsiin. Eihän sitä tiedä, milloin julkisesta terveydenhuollosta saisi jatkossa apua. 

Kuntouttavin terveisin, 

Ylioppilaslehti