3 x nuorisoa reipastava jumppa

Suomen puolustuskunto koholle.

T:Teksti:

|

K:K: Pauliina Nykänen

Ruokakulut kuntoon omenakävelyllä 

Viimeistään syyskuussa kannattaa aloittaa päivittäiset omenakävelyt. Mukaan pakataan kangaskassi ja suunta otetaan kohti Puu-Käpylää ja Kumpulaa. Pihojen porttien pielistä löytyy pyykkikoreja ja nuhjuisia pahvilaatikoita, joihin on teipattu saa ottaa -kylttejä. Korit ovat kukkurallaan pieniä, suuria, punaisia, kolhuisia, rupisia ja siloposkisia omenoita. Jos saalis jää laihaksi, matka jatkuu siirtolapuutarhoihin Kumpulaan, Vallilaan ja Herttoniemeen. Toista kävelyretki niin usein, että pelkkä ajatus omena-kaurapaistoksesta etoo. (Toim. huom: ks. myös ”yökävely” numerosta 5/22.) 

Köyhät syväkyykkyyn 

Nykyihminen on unohtanut kyykistelyn, tuon lajityypillisen tavan rentoutua. Varsinkin opiskelijat tapaavat jättää vartalon verryttelyn odottamaan parempia aikoja, sillä heillä on kiire stressata vuokranmaksua ja opintojen etenemistä. Ei syytä huoleen, sillä ongelmaan on ratkaisu. Ylioppilaslehti kannustaa lukijoitaan aloittamaan hallitusohjelmassa launchatun Köyhät syväkyykkyyn -treeniohjelman. Kun köyhät kyykistyvät, Suomen talous ponnahtaa ryhdikkäästi pystyyn. Kaikki voittavat. 

Humpaten kriisistä kriisiin 

Tanssiharrastus auttaa tutustumaan uusiin ihmisiin ja parantaa tasapainoa. Kun maailma ympärillä palaa, nuorison jalan alle tarttuu perussuomalaisten vastustaman ilmastohumpan iskevä poljento. Kun muu ei auta, on laitettava tanssiksi. Annika Saarikkoa (kesk) vuodelta 2021 siteeraten: ”Antaa ilmastohumpan soida.”