Maltillisen hörppöstelyn ilosanoma

Palstalla kerromme aktiivisista nettiyhteisöistä.

T:Teksti:

|

K:K: Pauliina Nykänen

Suomen olutoppaan keskustelufoorumilla harrastajat fiilistelevät uusia suomalaisia pienpanimoja, kertovat vinkkejään ja kokemuksiaan olutmatkailusta (”hieman vaisu fiilis jäi Viron tämän hetken olutskenestä”) sekä opastavat aloittelijoita panemaan mieluiset ipat, apat ja alet kotikeittiöissään.

Viestiketjuissa pohditaan myös oluen kyytipojaksi parhaiten sopivia ajanvietteitä, kuten penkkiurheilua ja musiikkia.

”Vinyyli on vähän kuin olut – osa uusista tekijöistä tuottaa tavaraa, joka joutaisi suoraan viemäriin”, kuvailee eräs käyttäjä.

Vaikka foorumilla käsitellään toisinaan vakaviakin aiheita, kuten Suomen alkoholipolitiikkaa ja alkoholin terveysvaikutuksia, maltillisen hörppöstelyn ilosanomaa levittävien olutharrastajien into tarttuu satunnaisselaajaan kuin tuopin vaahtopää suupieliin.