Helsingin yliopiston rehtorista Sari Lindblomista Helsingin yliopiston rehtori 

Helsingin yliopiston rehtorin tehtävää vuodesta 2020 hoitanut Lindblom jatkaa rehtorina vielä viisi vuotta.

T:Teksti:

|

K:K: Veikko Somerpuro

Helsingin yliopiston rehtori, yliopistopedagogiikan professori Sari Lindblom, 62, on valittu Helsingin yliopiston rehtoriksi elokuussa alkavalle viisivuotiskaudelle. Yliopiston hallitus valitsi rehtorin kokouksessaan torstaina. Valinta oli yksimielinen.

Rehtoriksi haki 19 ihmistä. Hallitus haastatteli heistä yhdeksän. Viimeiselle hakukierrokselle valittiin Lindblomin lisäksi Helsingin yliopiston vararehtori Kai Nordlund ja rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio.

Lindblom on koulutukseltaan filosofian tohtori ja psykologi. Hän on toiminut yliopiston rehtorina helmikuusta 2022 lähtien ja hoitanut rehtorin tehtävää aiemman rehtorin Jari Niemelän sairausloman ajan vuosina 2020–2022. Sitä ennen hän toimi opetuksesta vastaavana vararehtorina ja rehtorin sijaisena. 

Yliopiston hallituksen mukaan Lindblom osoitti koronapandemian aikana kykyä johtaa yliopistoyhteisöä kriisin keskellä. Valintaa puolsi myös Lindblomin kokemus tutkimuksen ja opetuksen kehittämisestä tutkimuspohjaisesti. 

Lindblom on aiemmin työskennellyt esimerkiksi Helsingin yliopiston yliopistopedagogiikan keskuksen Hypen johtajana, käyttäytymistieteellisen tiedekunnan tutkimuksesta ja tohtorikoulutuksesta vastaavana varadekaanina ja kasvatustieteen ja käyttäytymistieteiden laitoksen tutkimusvarajohtajana.