Helsingin yliopiston rehtorirekry etenee – hakijoita yhteensä 19 

Yliopiston hallitus valitsee rehtorin enintään viiden vuoden määräajaksi 1.8.2023 alkaen. Valinta pyritään tekemään maaliskuun loppuun mennessä.

T:Teksti:

Helsingin yliopiston rehtoriksi haki määräaikaan mennessä 19 ihmistä. Haku päättyi maanantaina 16. tammikuuta. 

Hakijoiden joukossa on esimerkiksi nykyinen rehtori Sari Lindblom. Helsingin yliopiston nykyisistä työntekijöistä hakemuksen jättivät myös vararehtori Kai Nordlund, osuuskuntaoikeuden professori Jukka Mähönen, rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio, kasvatustieteellisen tiedekunnan dekaani Johanna Mäkelä, uskonnonfilosofian professori Sami Pihlström ja kieliteknologian tutkijatohtori Mika Hämäläinen.  

Myös Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls haki paikkaa. 

Lisäksi tehtävää hakivat määräajassa Dmitry Gultsev, Sabahudin Hadzialic, Maryam Irani, Adam Jagiello-Rusilowski, Camilla Josephson, Jari Matias Kinaret, Hamid Masud, Wayne Plourde, Umasankar Saha, Anira Shakeel ja Kalle-Antti Suominen

Yliopiston hallitus valitsee rehtorin enintään viiden vuoden määräajaksi 1.8.2023 alkaen. Valinta pyritään tekemään maaliskuun loppuun mennessä.