Postia: Helsingin palkanmaksu takkuaa, joten lähetimme Juhana Vartiaiselle wanhan kunnon helmitaulun pelastamaan tilanteen

Palstalla lähetämme ihmisille postia.

T:Teksti:

|

K:K: Pauliina Nykänen

Arvoisa pormestari Juhana Vartiainen
Olemme huolestuneina seuranneet tietoja Sarastian palkanlaskentaohjelman aiheuttamista vaikeuksista. Toivottavasti konsultointiapuun käytetyt miljoonat löysivät kuitenkin perille, vaikka kaupungin työntekijöiden palkanmaksu tuntuu sakkaavan jatkuvasti. 


Olemme kuitenkin ymmärtäväisiä. Teknologiset siirtymät tuottavat aina vaikeuksia, ja yliopistomaailman Sisu-järjestelmäkin onnistui lopulta korvaamaan WebOodin ennestään toimivat ominaisuudet rikkinäisellä himmelillä. Joissain tilanteissa kannattaakin katsoa menneeseen tulevaisuuden sijaan. 


Me Ylioppilaslehdessä päätimme muistaa Teitä eräällä kuuluisalla laskennallisten ongelmien päihittäjällä. 
Abakus eli helmitaulu on edullinen ja tehokkaasti toimiva vaihtoehto monimutkaisille järjestelmille. Toisin kuin digitaalinen kilpailijansa, mekaaninen helmitaulu ei kuluta sähköä. Väline sopii erinomaisesti myös syksyn energiansäästötalkoisiin. 


Konsulttiyhtiö Deloittelle maksamanne yli kolme miljoonaa euroa tuskin auttavat viemään koko sotkua ihan maaliin – siksi varmistimme, että taulussa riittää laskentatehoa aina viiteen miljoonaan euroon saakka. 


Kompakti helmitaulu mahtuu kätevästi käsimatkatavaroihin. Pohjoismaista muotoilua edustavaa puuesinettä kehtaa esitellä myös työmatkoilla, matkustittepa Finnairin bisnesluokassa sitten Singaporeen tai Harvard-yliopiston kurssille New Yorkiin työpajailemaan kansainvälisten kollegoiden kanssa.
Laskennallisin terveisin,  
Ylioppilaslehti