3 x lempi: Kuuntele ainakin nämä tänä syksynä

Toimitus antaa kritiikittömät suosituksensa ajankohtaisista kulttuurituotteista.

T:Teksti:

|

K:K: levy-yhtiöt

Necronomidol: Vämjelseriter (Specific Recordings) 

Necronomidol on virkistävä erikoisuus Japanin idolipop-teollisuuden keskellä. Vastikään Euroopassa julkaistulla Vämjelseriter-levyllä ylipirteä elektropop yhdistyy black metal -vaikutteisiin, iskelmämelodioihin ja goottiystävälliseen post-punk-synkistelyyn. Yhdistelmä kuulostaa paperilla melko kajahtaneelta, mutta tarttuvat sävellykset ja riittävän kiinnostavat tuotantovalinnat, kuten nuhjuisten blastbeat-rumpujen, orkesterisovitusten ja trance-syntikoiden vuorottelu jopa saman biisin sisällä pitävät otteessaan paremmin kuin lännessä tutumpi kliininen Babymetal.  Petri Jääskeläinen

Caterina Barbieri: Spirit exit (light-years) 

Taivaallinen Flow-löytö! Heinäkuussa uuden albumin julkaissut Caterina Barbieri liiti suoraan sieluun kokeellisella modulaarisyna-ambientilla, jossa korkeat nuotit ja kirkkolaulu hajoavat yllättäviin arpeggioihin. Kuuntelukokemus on yhtä aikaa ylösnostattava ja repivä. Barbieri on säveltänyt elämän ja kuoleman tematiikoilla leikittelevän, ajan kerrostumista rönsyilevän albuminsa eristyksissä Milanon yksiössään pandemia-aikana. Hänen musiikissaan yhdessä intiimissä hetkessä kiteytyykin kokonainen maailma. Adile Sevimli 

thea wang: Tell me about it (Made Records)

Syyskuussa esikoisalbuminsa julkaissut thea wang on alkuvuoden ajan pudotellut maistiaisia tulevan albuminsa unenomaisen pehmeästä äänimaailmasta. Helmikuussa ilmestynyt single Tell me about it on melodista folkpoppia, jonka soinnissa on häivähdys Regina Spektoria ja suomalaista dreampop-duo Karinaa. Norjan Bergenissä varttuneen ja Kööpenhaminassa asuvan artistin tähänastisen tuotannon läpi kulkee pohjoismaisen melankolinen pohjavire. Sen päälle on kuitenkin kerrostettu onnistuneesti myös toiveikkaita sävyjä, kuten wangin tuorein single Garden Song (I Prefer a Loon) osoittaa. Anni Härkönen