Hyy sai uuden hallituksen – puheenjohtajaksi edarivaalien ääniharava Jessika Isomeri

Hyy valitsi uuden hallituksen vuodelle 2021 etäkokouksessa 1. joulukuuta.

T:Teksti:

|

K:Kuvat: Kuvakaappaus

Tiistaina 1. joulukuuta pidetyssä Hyyn edustajiston kokouksessa valittiin Hyyn uusi hallitus vuodelle 2021.

Uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Hyalin Jessika Isomeri, 25. Isomeri opiskelee maantieteen ja biologian aineenopettajaksi.

Hän oli jäsenenä myös väistyvässä hallituksessa, jossa hänen vastuualueellaan olivat vapaaehtoiset, viestintä ja tapahtumat.

Loka-marraskuun edustajistovaaleissa Isomeri sai kaikista ehdokkaista eniten ääniä, kaikkiaan 130 kappaletta.

Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Hyyn vihreiden Inka Sylgren, talousjohtokunnan puheenjohtajaksi edistyksellisten Salla Kuva ja Ylva-vastaavaksi ja hallintoneuvoston puheenjohtajaksi Tuomas Aho Help-ryhmästä.

Lisäksi hallituksen jäseniksi valittiin Sitvasin Marianna Heinonen, Oskari Heinonen edistyksellisistä, Fiona Helminen Sitvasista, Tuukka Kainulainen Snäf-ryhmästä, Helpin Salla Lahdentausta, Hyalin Sophie Nyyssönen, Janne Salokoski Osakunnista ja Aleksi Tujunen Hyyn vihreistä.

Tiistainen edustajiston videokokous oli ensimmäinen, johon kaikki 60 syksyn vaaleissa valittua edaattoria osallistuivat.

Hallituksen jäsenten ja puheenjohtajiston valinta pohjustettiin etukäteen neuvottelemalla. Valinnoista ei siis äänestetty.

Neuvottelut käytiin marraskuun viimeisenä viikonloppuna, ja niihin osallistuttiin kaikista ryhmistä Opiskelijoiden sosialidemokraattista yhdistystä (Osy) lukuun ottamatta. Sillä ei ollut omia ehdokkaita pyrkimässä hallitukseen.

Kokouksen puheenjohtaja Elina Tyynelä kuvaili, että neuvotteluissa hallituksen kokoonpanosta käytiin ”pitkiä keskusteluja”, ja että kaikki ryhmät olivat valmiita sitoutumaan lopputulokseen.

Valintojen jälkeen Jessika Isomeri piti puheenvuoron, jossa kertoi valituksi tulemisen olevan hänelle unelmiensa täyttymys.

Isomeri lupasi luoda omalla toiminnallaan ylioppilaskuntaan ”avointa, empaattista ja välittävää” ilmapiiriä.

Lisäksi hän painotti merkityksellisyyden tunteen tärkeyttä niin Hyyn opiskelijoille kuin hallituslaisille.

Merkityksellisyyden tunteessa on Isomeren mukaan kyse siitä, että koetaan, että asioilla, joita tehdään, on oikeasti väliä.

”Merkityksellisyyden tunne on perustavanlaatuinen asia.”

”Sen pitää täyttyä”, Isomeri sanoi.

Lisäksi Isomeri linjasi, että vuonna 2021 Hyyssä on satsattava niin opiskelijoiden kuin Hyyn omien toimijoiden jaksamiseen.

Juttua korjattu 2.12.2020 kello 12.03. Muutettu sana maantieto sanaksi maantiede.