Vika on vessapaperissa

T:Teksti:

Yhdysvaltalainen yliopisto vaatii valmistajalta kovia korvauksia.

Denverin osavaltiossa sijaitseva Coloradon yliopisto kärsi pitkään viemäröintiongelmista. Kevätlukukaudella neljä vuotta sitten instituutin huoltohenkilökunta joutui painimaan tulvivien vessojen kanssa yhteensä 27:ssä Boulderin kampuksella sijaitsevassa akateemisessa rakennuksessa. Nyt syypää on vihdoin löytynyt: yliopiston mukaan kaikki johtuu viallisesta vessapaperista.

Asiaa alettiin tutkia, kun yliopisto huomasi, että tukkeutuneiden vessojen määrä oli noussut. Ongelma jäljitettiin lopulta vessapaperiin, ja niinpä yliopisto aloitti viime vuonna oikeusjutun vessapaperin toimitukesta ja valmistamisesta vastaavia Waxie Enterpries ja Royal Paper Converting -yhtiöitä vastaan.

”Waxien ja Royal Paperin toimittama vessapaperi ei hajonnut kunnolla ja aiheutti yliopiston vessojen ja viemäriputkien tukkeutumisen”, yliopiston lakimiehet julistivat haastepapereissa. He syyttävät yhtiöitä sopimusrikkomuksesta.

Muun muassa kemianlaitosta ja ympäristösuunnittelun rakennusta vaivanneiden putkiongelmien ratkomiseen sekä vahinkojen korjaamiseen kului yliopiston mukaan yli 40 000 dollaria, noin 30 000 euroa. Paperifirmoja vaaditaankin korvaamaan sekä tämä summa että lisäksi muita haitasta ja vaivasta aiheutuneita kuluja.

Daily Cameran pyytäessä kommenttia Waxie Enterprisesin edustajalta, sanoi hän olevan yhtiön täysin tietämätön oikeusjutusta. Vuodesta 2007 alkaen yliopistolle tuotteita toimittanut firma kieltäytyi kommentoimasta vessapaperinsa laatua millään tavalla.

 

Sanat: Oona Juutinen

Kuva: b1ue5ky / Flickr