Valkoisen miehen apuraha

T:Teksti:

Teksasilainen Colby Bohannan sydämistyi yliopistoon hakiessaan havaittuaan, ettei hänen väestöryhmälleen ollut tarjolla lainkaan apurahoja. Bohannan kertoi The Statesmanille löytäneensä useita naisille ja eri vähemmistöryhmille tarkoitettuja apurahoja, mutta ei yhtään sellaista jota hän olisi voinut hakea.

”Tunsin oloni poissuljetuksi”, Texas State Universityssä opiskeleva Bohannan valitti. ”Jos kaikki muut voivat löytää apurahoja, miksi meidät jätetään laskuista?”

Ongelman ratkaistaakseen Bohannan perusti ainoastaan valkoisille miehille apurahoja tarjoavan The Former Majority Association for Equality -ryhmän. Nimi tulee Bohannanin mukaan siitä miten kaikkia paitsi valkoisia miehiä kutsutaan nykyään vähemmistön edustajiksi. Hän itse ei kuitenkaan ole varma, ovatko valkoiset miehet yhä enemmistönä maailmassa.

Ryhmän toiminta ei Bohannanin mielestä ole syrjintää. Hänen mukaansa yhdistyksen hallituksen jäsenistä yksi on latinalaisamerikkalainen, yksi afroamerikkalainen ja kolme naisia. Myös Texas State Universityn opintotoimiston varapuheenjohtaja Joanne Smithin mukaan apuraha ei eroa mitenkään muille etnisille ryhmille tarjottavista. Smith sanoi, että apurahan rajaaminen tietylle ryhmälle on sallittua.

The Former Majority Association for Equality tarjoaa vuosittain viisi 500 dollarin eli noin 360 euron arvoista stipendiä. Hakijoiden tulee olla vähintään 25 prosenttisesti kaukasialaisia sekä todistaa olevansa taloudellisen tuen tarpeessa.

Toistaiseksi ryhmä ei ole vastaanottanut yhtään apuraha-anomusta.

 

Sanat: Oona Juutinen

Kuva: SMBC