Tyylitarkastus: Softat edellä

T:Teksti:

Kristian Pulkkinen, 27

”Läppärini on Asus M50V. Se on ostettu kolme vuotta sitten tarkan speksivertailun tuloksena. Myös koneen ulkonäkö vaikutti jonkin verran. Kaupasta sai tuunauspalvelun eli koneelle ilmeen näillä tarroilla. Olen kiinnostunut japanilaisesta kulttuurista, animesta ja mangasta. En tiedä, olisiko tukkakaan muuten mennyt ihan tällaiseksi. Ei me varmaan mikään tyylilaitos olla.”

 

 

Emilia Hjelm, 26
”Koneeni on Asus Aspire One, ainakin kolme vuotta vanha. Kun fukseille ruvettiin jakamaan miniläppäreitä, halusin itsekin sellaisen. Vaaleanpunaisen ja pienen. Se on tapa, jolla tällä miesvaltaisella alalla on helppo erottautua. Tarroja ostimme kaverin kanssa, jolla on samanlainen kone. Minulla on Hello Kittyä ja poneja, hänellä keijuja. Tietojenkäsittelytieteessä tyyli on kauniisti sanottuna rennon huoleton. Itse käytän aika paljon mustaa.”

 


Kalle Viiri, 19
”Tämä Acer Aspire 57426 on 4,5 päivää vanha. Edellinen laski viimeiset operaationsa viikonloppuna. Läppärin ulkonäkö ei ole liian konstikas, se sopii minulle hyvin. Tämä kone myös mahtuu juuri laukkuuni. En ole tarrojen harrastaja, tuunailut jäävät ohjelmistopuolelle. Fuksisyksyn perusteella opiskelijoiden tyyli täällä on smart casual: ihmiset ovat smartteja, mutta puhuvat ja pukeutuvat kasuaalisti.”

 


Antti Myyrä, 25
”Läppärini on Apple MacBook Air. Tilasin sen tänä syksynä Applelta. Halusin tämän kätevän koon takia: 11-tuumainen kone painaa kilon. Makea ulkonäkö ei sekään haittaa. Olen aikaisemminkin omistanut Macin. PC:issäkin tulee kyllä vastaan hyvän näköisiä laitteita. Täällä opiskelijat satsaavat ehkä vähemmän tyyliin kuin TKK:lla, jossa opiskelin aikaisemmin. Itse yritän näyttää jossain määrin hyvältä, jos olen menossa muuallekin kuin koululle.”

 


Sami Koskinen, 21
”Ostin tämän Lenovo ThinkPad Edgen vuoden alussa. Halusin sellaisen miniläppärin, jolla voi myös tehdä asioita. Tätä olisi saanut punaisenakin, mutta halusin mattamustan. Punainen olisi ollut vähän räikeä. Täällä joillakin ihmisillä pyörivät monet muut asiat päässä ennen tyyliä, vaikka on myös siististi pukeutuvia herrasmiehiä. Aika harvoin olen itsekään t-paita päällä, vaan ennemmin kauluspaidassa tai hupparissa.”

 


Valtter Taipale, 20
”Koneeni on HP 2133, lukiossa ostettu. Olen tuunannut sitä vain softan puolella: taustakuvana on itse tekemäni 3D-avaruusalus. Seuraavaksi olen hankkimassa kunnon läppäriä, ja se saattaa olla musta. Oppiaineen tyylissä on nörttikulttuuria. Tietokonesalia sanotaan navetaksi, koska siellä saattaa välillä döfätä. Itse pukeudun yleensä mustaan. Nyt olen käyttänyt myös lierillistä villahattua, se on mukana koko ajan. ”

 

Veera Jussila