Tyylitarkastus: Tietojenkäsittelytieteilijöiden silmälasit

T:Teksti:

Roope Halonen, 20
”Olen käyttänyt silmälaseja kuusi vuotta, ja kaikissa malleissa on ollut samantyyliset, melko paksut kehykset. Olen joutunut vaihtamaan laseja vahvuuksien muuttuessa. Nämä lasit ovat neljä kuukautta vanhat. Laseissa on tärkeää tyylikkyys ja mukavuus. Nenäni muodosta johtuen useat lasit painavat ikävästi.”

Joni Paananen, 24
”Edelliset lasini olivat soikeammat. Valitsin lasit sen perusteella, mitä valikoimista sattui löytymään. Saatan käyttää edelleen vahingossa vanhoja lasejani, joskus ne vain unohtuvat päähän. Minulla on sen verran huono näkö, että joudun maksamaan linssien ohennuksesta enemmän. Nämä lasit maksoivat yhdessä aurinkolasien kanssa muistaakseni n viisisataa euroa.”

Tanja Kallioinen, 22
”Valitsin lasini nelisen vuotta sitten ulkonäköperusteella. Mielestäni punertavat sangat näyttivät hyvältä. Vaihdan laseja silloin kun vahvuudet muuttuvat. Kaikissa laseissani on ollut kapeat ja sirot kehykset. Nämä alkavat jo vedellä viimeisiään ja uudet pitäisi hankkia. Otan kauppaan mukaan siskoni, jolla on enemmän tyylitajua silmälasien suhteen.”

Teemu Saksala, 24
”Nämä ovat ensimmäiset silmälasini, ne ovat olleet minulla kolme vuotta. Laseissa on tärkeää, että ne häiritsevät mahdollisimman vähän elämää ja että näen niillä hyvin. Ulkonäköä en pidä tärkeänä. Pitäisi käydä tarkistuttamassa lasien vahvuudet silmälääkärillä, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi mennä sinne.”

Petrus Repo, 26
”Lasien pinnoitteet ovat todella huonossa kunnossa, mikä sopii hyvin tämän laitoksen tyyliin. Olen omistanut nämä viisi vuotta ja nyt pitäisi hommata uudet. Olen ajatellut vaihtaa tyyliä hieman särmikkäämmäksi. Mielestäni lasien ulkonäkö on tärkeä asia, sillä huonoista laseista tulee epäluonteva olo. Pidän piilolaseja urheillessa sekä juhlatilaisuuksissa.”

Jesse Lankila, 25
”Edelliset lasini hajosivat intissä. Minut lähetettiin optikolle hankkimaan suunnilleen samanhintaiset uudet lasit. Aikaa lasien valintaan oli niukasti, joten otin vain sellaiset, jotka näyttivät perushyvältä. Tykkään kapeammista kehyksistä. Omat kasvopiirteet ovat jo sen verran voimakkaat, etten kaipaa paksuja kehyksiä. Ostan uudet heti kun rahatilanteeni paranee.”

Anna Kuosmanen, 28
”Minulla oli kauan pyöreät silmälasit, mutta vaihdoin näihin pari vuotta sitten. Nämä olivat mielestäni kantikkuudessaan tyylikkäät. Silmälasien ulkonäkö on mielestäni tärkeää. Sain lasit ostaessani myös aurinkolasit vahvuuksilla. Nämä lasit maksoivat noin kuusisataa euroa, en olisi valmis maksamaan laseista yli 800 euroa. Hankin uudet lasit kun nämä alkavat kyllästyttää.”

Fabian Fagerholm, 32
”Valitsin nämä silmälasit keveyden takia. Kehyksettömät lasit eivät rajoita näkökenttää. Vaihdan laseja muutaman vuoden välein, ja nämä ovat olleet minulla puolitoista vuotta. Laseissa on tärkeää, että ne eivät häiritse ja ovat hyvännäköiset. En tykkää painavista ja massiivisista laseista. Juhlatilaisuuksissa käytän yleensä piilolaseja.”

Ossi Väre, 20
”Valitsin nämä silmälasit, sillä ne olivat mukavan näköiset. Minulla on ollut silmälasit lapsesta asti, ja olen vaihtanut niitä parin vuoden välein. Valitsen lasit yleensä ulkonäön perusteella mutta tärkeää on, että ne myös istuvat hyvin. Edelliset lasini olivat aikalailla samantyyliset. Nämä lasit olivat suhteellisen edulliset, ne maksoivat muistaakseni muutaman satasen.”

Juha Louhiranta, 24
”Nämä lasit näyttivät kaupassa parhaimmalta ja olivat sellaiset, joita lähdin etsimään. Nykyään kun pidän laseja enemmän, niiden ulkonäkö on tärkeämpää kuin ennen. Käytän vanhoja laseja käydessäni liikkumassa. Ne eivät haittaa vaikka menisivätkin rikki. Vaihdan laseja viiden vuoden välein. Nämä olivat tarjouksessa ja sain aurinkolasit kaupanpäälle. Edellisissä laseissani ei ollut näin paksut kehykset.”

Teemu Granström


Tyylitarkastus: Ristilliset kristityt