Tyylitarkastus: Karvaiset kaverit

T:Teksti:

Emmi Syrjänen, Nanna ja Moa

”Minusta on sanottu, että muistutan pitkine hoikkine jalkoineni koiriani. Tykkään pukeutua ruskeaan, mikä saattaa lisätä yhdennäköisyyttämme. Koirani palelevat talvella helposti, joten takkeja on kertynyt kymmenisen kappaletta. Myös kaulapantoja on runsaasti erilaisia. Mielestäni on mukavaa jos koirien asusteet näyttävät hyvältä, mutta tärkeintä on käyttömukavuus koirille itselleen.”


Kirsi Piirainen ja Lily

”Olin töissä Kuhmon löytöeläintalolla, jossa Lily oli ollut puoli vuotta. Se oli noin vuoden ikäinen, kun se tuli minulle. Lily on kilpikonnakuvioinen, kauniinvärinen ja kuvaukselli­nen. Se tuntui heti omalta, se on niin seurallinen ja kiltti. Kaverit sanovat, että se on kuin pieni koira. Se on sosiaalinen ja tulee aina ovelle moikkaamaan vieraitakin.”

Johanna Jaakkola ja Vilppu

”Vilppu näyttää söpöltä, mutta on pieni ja pippurinen, kulma­kunnan kingi, kuten naapurini sanoi. En valinnut koiraa ulko­näön perusteella, paitsi värin, kun pentueessa oli monta koiraa. Tämä on näppärän kokoinen. Meille ei kyllä ole koskaan sanottu, että omistaja näyttäisi samalta kuin koira. Vilppu vi­haa eläinlääkäreitä, joten oli paras itse ryhtyä sellaiseksi. ”

Niina Ryynälä, Bono ja Tica

”Nämä ovat sekarotuisia, puoliksi kääpiösnautsereita, puo­liksi villakoiria. Kannatan roturisteytystä, sillä monet rodut ovat jalostuksen vuoksi sisäsiittoisia ja sairaita. En edes tien­nyt, miltä koirani näyttäisivät isona. Olen kyllä kuullut, että Tica ja minä näytämme samalta. Eläinlääkiksessä ollaan paljon työvaatteet päällä, joten oma tyyli ei pääse korostumaan.”

Jutta Pietiläinen, Rocco ja Pancho

”Staffi on näyttävä koira, en välitä ruikuista roduista. Oli tär­keää, että koiran väritys on tyylikäs. Värjäsin koiran hankittua­ni hiukset mustaksi ja aloin käyttää enemmän mustia vaattei­ta. Roccolla on paljon vaatteita ja jätkämäisiä asusteita. Tyylikkäin on Espanjasta ostettu Psycho Dog -paita. Aksolot­leista valitsin vaaleanpunaisen yksilön, koska pidän pinkistä.”

Sarianna Kujanen ja Hero

”Hero on yhdeksän kuukautta, ja tyypillinen eläinlääkärin koira: se on ollut sairas koko pienen ikänsä. Se on isokokoinen ja tarvitsee paljon liikuntaa. Pidän Heron ulkonäöstä, mutta se ei tosiaan ollut keskeinen asia, kun koiraa valitsin. Tykkään, että koira on kunnon kokoinen, ei mikään taskuversio. Hero on ollut usein mukanani akupunktio- ja silmälääkäriharjoituksissa, sitä on kopeloitu paljon. Se on kiltti ja hyvä koira verikokeen harjoittelemiseen, kun sen verisuonet näkyvät.

Kaisa Saarinen ja Natta

Islanninlammaskoira on alkukantainen rotu. Niiden kanssa ei ole ulkonäöllisesti niin tarkkaa, eri värit ja yhdistelmät ovat sallittuja. Natalla on paimennusviettiä, se alkaa vaistomaisesti kiertää kehää lampaiden ympärillä. Se on monien mielestä ihan ketunnäköinen, ja sillä on jotenkin kettumaisia ilmeitäkin. Varmuuden vuoksi sillä on paras pitää metsässä heijastinliiviä yllä. Ei sitä koskaan tiedä, jos vaikka sattuu joku metsästäjä vastaan.